Connect with us

Actualitate

Alegeri la PUSL CONSTANȚA

Published

on

A fost stabilit Biroul Executiv Județean al Partidului Umanist Social Liberal din Constanța, dar și președintele Organizației Județene în cadrul unui eveniment organizat chiar în prima zi a lunii martie. Florentin Chiforeanu este în mod oficial în fruntea PUSL Organizația Județeană, alături de Gihan Eserghep, Giani Nebunu, Mirabela Cherim, Bogdan Ciobanu, Victor Bulacu, Mamudie Erdin, Vica Pavlov și Cristi Ionescu. Aceștia au fost votați în unanimitate de către cei peste 500 de membrii de partid prezenți la eveniment.

Florentin Chiforeanu: “Mulțumesc pentru încrederea pe care o aveți în mine. Sunt emoționat. Prima dată am fost la o adunare politică atunci când aveam 11 ani. La rândul meu propun spre vot Biroul Executiv Județean format din următorii colegi: Gihan Eserghep-prim vicepreședinte, Giani Nebunu de la Tuzla, Mirabela Cherim de la Medgidia, Bogdan Ciobanu din Constanța, Victor Bulacu, Mamudie Erdin de la Mangalia, Vica Pavlov de la Costinești, și Cristi Ionescu de la Dobromir”

Gihan Eserghep: “Vreau să urez tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară frumoasă și luminoasă. Trebuie să respectăm persoanele de genul feminin de lângă noi. Să aveți parte cât mai bun și fericit. Propun să încetăm partea de politică și să va spun că trăim într-un oraș frumos, cu multiple posibilități de dezvoltare. Un oraș binecuvântat de mama natură. Dar acum este un oraș gri, cenușiu, în care toată lumea este tristă și nervoasă. Toți ne enervăm din cauza traficului. Oamenii trebuie să se prezinte la vot. Să voteze pe cine vor ei dar să se prezinte. Acum 4 ani de zile în Constanța prezența la vot a fost de 32,5 la sută. Extraordinar de mică. Avem o administrație locală care suferă de răzgândit din 2 în 2 săptămâni. Nu se consultă cu opinia publică. Primăria nu are deschidere față de cetățeni. După 3 ani de zile abia ieri s-a organizat prima ședință de Consiliu Local cu prezență fizică. Primarul trebuie să aibă curaj să se uite în ochii presei și a populației. Vreau să lăsăm în urma noastră un oraș în care să ne dorim să locuim cu toții. Dacă tot cheltuim bani haideți sa îi cheltuim cu cap. Este puțin până în iunie. Timpul scurt nu ne va dă voie să vorbim cu toți. Cea mai bună campanie electorală este cea făcută de la om la om, din gură în gură.”

Totodată la evenimentul de la Constanța a fost prezentă și Maria Grapini, europarlamentar al Partidului Umanist Social Liberal.

Maria Grapini: „Ne-am întâlnit într-o zi specială aici la Constanța că este 1 Martie și vreau să spun tuturor doamnelor și domnișoarele un călduros „La mulți ani” și mai este specială pentru că suntem prezenți la conferință și avem alegeri. Echipa PUSL de la Constanța este o echipă recent înființată, o echipă unită, foarte activă și vreau să-i felicit. Sunt prezenți 500 de oameni aici prezenți din tot județul, avem și un candidat extrem de determinat, avem și un candidat pentru primar și noi am venit să-i alegem”.

Cristian Popescu Piedone, președintele executiv al partidului de la București a ținut să transmită un mesaj video adresat lui Gihan Eserghep.

Cristian Popescu Piedone: „Domnule Gihan, partidul te-a învestit cu încredere și am fost prezent atunci când ți-ai lansat candidatura la Primăria Constanța. Ai o mare responsabilitate: să demonstrezi ceea ce nu au putut să demonstreze mulți înaintea ta, că suntem umani, că suntem umaniști. Că avem demnitate, onoare și curaj. Că vom învinge contrar tuturor jocurilor politice. Să înțelegeți un singur lucru, domnule Gihan: a fi umanist înseamnă a fi om! Ai tot sprijinul meu, al meu și al echipei mele, în calitatea mea de președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste, te voi sprijini necondiționat să ajungi primarul Constanței. Experiența ta managerială, cu experiența mea profesională în administrația publică locală, vom face ca litoralul să ajungă adevărata perlă, așa cum era, și nu mi-e rușine să o spun, pe timpul lui Ceușescu, a fost o perioadă, pe timpul lui Mazăre – să-i dăm Cezarului, ce-i al Cezarului – dar după care, s-a ales praful. Ești cel care nu trebuie să ștergi praful. Ești cel care să construiești Constanța și Mamaia, să dai vitalitate și să aduci turiști în România. Este o mare responsabilitate! Știu că poți!”

La evenimentul PUSL au participat membrii de partid din Tuzla, Dobromir, Costinești, Medgidia, Năvodari, Mangalia, Cobadin, Techirghiol, dar și din alte orașe și comune din județul Constanța.

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222