Connect with us

Societate

Ajutorul nostru o poate salva! Lisiana Angheluță, diagnosticată cu tumoare renală, luptă cumplită pentru viață

Published

on

Cei mai frumoși ani ai adolescenței i-a petrecut din operație în operație, pe paturile de spital, cu medicamente și ședințe interminabile de chimioterapie. Este povestea cumplită a Lisianei Gabriela Angheluță, o tânără de 23 de ani din localitatea Cumpăna, care zi de zi luptă pentru viață, după ce a fost diagnosticată cu o tumoră renală – Carcinom Hepatocelular Fibrolamelar.

Astăzi, ar fi trebuit să fie o zi plină de speranță și vise frumoase pentru Lisiana, căci este ziua ei de naștere! Împlinește 23 de ani. Dar este o zi tristă, plină de durere, suferință și neputință pentru tânăra care își dorește să se alăture eroilor în alb, medicilor, în calitate de asistent medical generalist, absolvind studii medicale. În ciuda tuturor suferințelor, tânăra nu și-a pierdut speranța și credința în Dumnezeu și luptă în fiecare clipă.

Coșmarul Lisianei a început în anul 2016, când medicii i-au pus înfricoșătorul diagnostic, Carcinom Hepatocelular Fibrolamelar, un cancer extrem de agresiv, ce i-a pus pe pauză tot viitorul, toate planurile, visele, proiectele, speranțele și a condamnat-o la o suferință greu de dus pentru un copil fraged și firav.

Lisiana a fost operată în 2016, iar medicii au fost nevoiți să-i extirpe rinichiul drept și lobul ficatului. A urmat 9 luni de chimioterapie la Cluj și alți 2 ani de tratamente grele, epuizante și costisitoare la Fundeni, care însă nu au dat rezultatele dorite. În 2019 a fost operată din nou, iar pentru a o salva, medicii i-au extirpat ovarele, uterul, o parte din colon, tumorile din abdomen si pelvis.

Când Lisiana credea că a învins boala, coșmarul a devenit și mai negru. Cancerul a recidivat, și mai agresiv și a băgat-o direct în comă. După multe transfuzii de sânge și un stent uretral montat pentru a o ajuta să urineze, se întrevedea o speranță. Lisiana se simțea mai bine. Nu pentru mult timp!

Și al doilea rinichi ia cedat, iar medicii i-au montat un tub de nefrostoma prin care să poată urina. A fost această variantă sau să nu facă nimic, situație în care toxinele i s-ar fi împrăștiat în tot corpul. A ales răul cel mai mic, să-i fie montat tubul prin care să urineze.

Acum, o dată la 3 luni, Lisiana trebuie să meargă la o clinică privată pentru a-i fi schimbat acest tub, deoarce statul nu asigura aceste kit-uri de nefrostoma, iar costurile ajung la mii de lei, costuri pe care nu și le mai permite.

Câtă suferință să mai încapă într-un corp și suflet de copil? Cât să mai poată duce singură această boală? Și a îndurat, fără să ceară sprijin și ajutor financiar. Dar puterile i-au cedat.

Lisiana are nevoie de tot sprijinul nostru și este nevoie să ne solidarizăm, să-i întindem o mână de ajutor. Orice donație contează! Marele bine se face puțin câte puțin!

Iată conturile în care puteți dona:

Cont RON: RO62 INGB 0000 9999 0995 7815

Cont EUR: RO53 INGB 0000 9999 1081 4099

Titular: Angheluță Lisiana Gabriela

Actualitate

15 decembrie – start în programul Rabla pentru Electrocasnice!

Published

on

Programul are un buget de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

,,Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern, fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou.”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin AFM, patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.
Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Pentru a obţine unul sau mai multe vouchere (pentru produse diferite), trebuie să vă înscrieţi online pe site-ul www.afm.ro, unde veţi completa datele personale și veţi bifa echipamentul/echipamentele pentru care doriţi finanțare. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucherul unic, pentru fiecare produs, cu o valabilitate de 15 zile.

Echipamentul vechi, care va fi predat comerciantului, trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfășura procesul de validare al comercianților înscrişi în program, iar lista cu aceştia va fi publicată pe site-ul AFM.

 

Continue Reading

Actualitate

CONAF: “Pandemia – catalizator pentru progresul exponențial al femeilor în afaceri”

Published

on

*** Femeile antreprenor au o prezență tot mai puternică în mediul economic național și pot impulsiona creșterea economică prin încrederea cu care privesc viitorul

*** În ultimul sfert de secol: numărul femeilor parlamentar a crescut cu 110% , numărul femeilor ministru a cunoscut o creștere de 49%

Economia mondială a suferit în perioada pandemică, iar afacerile cele mai afectate au fost cele deținute de femei. Nu putem vorbi de un mod eronat de conducere a business-ului de către femei, ci din contra faptul că acestea dețin un număr crescut de afaceri și impactul crizei a fost unul mult mai amplu. Deși contextul actual nu este unul favorabil, studiile prezintă o perspectivă optimistă pentru viitorul femeilor antreprenor. Acesta arată că pandemia s-ar putea dovedi a fi un catalizator pentru progresul exponențial al femeilor în afaceri și o oportunitate de a corecta prejudecata inerentă de gen, în cazul în care factorii de decizie vor sprijini inițiative în acest sens.

”Prezenţa femeilor este tot mai puternică în mediul economic din România. Din cei aproape 1 milion patru sute de mii de oameni de afaceri români, o treime sunt femei. Evident că în perioada pandemică toate business-urile doamnelor au fost afectate mai profund din cauza decalajului specific de gen privind soluțiile digitale, impactului major asupra vieții reale a lumii virtuale și nu în ultimul rând nevoia de a se dedica mult mai mult responsabilităților familiale o data cu restricțiile impuse de pandemie. Toate acestea au generat vulnerabilități specifice femeilor care fac business.“, declară CRISTINA CHIRIAC, președintele CONAF

Președintele CONAF crede însă că existența unor politici bazate pe criterii de gen ar stimula și mai mult succesul femeilor antreprenor.

“Studiile arată că femeile antreprenor au mai multă încredere că economiile țărilor în care își desfășoară activitatea se îndreaptă într-o direcție bună, comparativ cu antreprenorii bărbați, și majoritatea vor să crească numărul de angajați. Pandemia însă a adus efecte adverse: numărul șomerilor a crescut, afacerile s-au închis parțial sau total și implicit efectele asupra indicatorilor macroeconomici sunt evidente.”, completează CRISTINA CHIRIAC

Situația pandemică actuală nu a modificat doar comportamente și atitudini, dar a adus și o nouă perspectivă asupra evoluțiilor crizelor ciclice de până în prezent. La nivel de evoluție a șomajului, spre deosebire de marile crize la nivel mondial, de această dată majoritatea șomerilor provin din rândul femeilor și acest lucru se explică prin prisma sectoarelor grav afectate (turism, ospitalitate, comerț) unde forța de muncă este preponderentă feminină. De exemplu, rata șomajului din UE în rândul femeilor a crescut de la 7,1% în 2019 la 7,5% în iulie 2020, conform Eurostat.

În cadrul proiectului inițiat de CONAF, PACTUL PENTRU MUNCĂ, au fost identificate soluții viabile care vin în sprjinul mediului antreprenorial. Nevoia de digitalizare, flexibilizarea legislației în relațiile de muncă cât și în parteneriatul social, pregătirea profesională și corelarea pieței muncii cu realitatea economică, sunt doar câteva din măsurile inserate în PACTUL PENTRU MUNCĂ.

În urma discuțiilor cu partidele politice, cu excepția PNL, cu care reprezentanții PACTULUI urmează să se vadă, toate celelalte partide politice au agreat măsurile identificate, conturându-se astfel un consens la nivel politic în vederea implementării acestora.

“Economia de după pandemie” prezintă o oportunitate unică pentru eliminarea barierelor existente, determinând o creștere a gradului de participare în business în rândul femeilor. Exploatarea acestui moment și promovarea inițiativelor destinate diminuării decalajului de gen vor fi esențiale în atingerea potențialului femeilor și reducerea sumei de 172 trilioane de dolari pierdute la nivel global (Conform Băncii Mondiale), din cauza diferențelor de venit obținute, pe parcursul vieții, de femei comparativ cu bărbații. În ultimii 25 de ani, progresul înregistrat de femei, la nivel global, e remarcabil: o creștere de 110% pentru femeile care au devenit parlamentar, o creștere de 49% pentru femeile care au devenit miniștri, o scădere de 38% a deceselor la naștere și o creștere de 18% a alfabetizării.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este singura confederație din România ce reuneşte interesele femeilor antreprenor într-o structură închegată. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială adaptată la noile trenduri în materie de business și asta, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu antreprenorial. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent și care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF are în componența sa 2 federații, 8 patronate, 5 asociații și 13 sucursale.

sursa foto: CONAF

Continue Reading

Actualitate

“Fii Moș Crăciun pentru o zi și fă pe cineva fericit!”

Published

on

Sub sloganul ”Fii Moş Crăciun pentru o zi şi fă pe cineva fericit!”, Caravana Saraiu a pornit la drum. La fel ca şi în anii trecuţi, “vestitorii lui Moş Crăciun” sunt oamenii care încearcă să facă o faptă bună pentru a fi alături de semenii lor nevoiaşi în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Haideţi să oferim un zâmbet la fiecare lacrimă, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grijă şi un răspuns la fiecare întrebare. Ne-am bucura să vă alăturaţi Caravanei, pentru a ajuta persoanele fără posibilităţi materiale cu orice donaţie care ar fi de mare ajutor; îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, alimente neperisabile. Vă aşteptăm alături de noi!”, declară DORINELA IRIMIA, inițiatorul proiectului și primarul comunei Saraiu

Sute de copii din centrele speciale de îngrijire din județul Constanţa, dar şi bătrânii nevoiaşi vor primi pachete cu alimente şi se vor bucura şi de alte surprize, pentru ca Sărbătorile de iarnă să aibă cu adevărat farmec.

Cum vă puteți implica?

În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, puteți dona alimente, dulciuri, jucării sau rechizite pentru copiii fără părinți sau pentru bătrânii neajutorați.

Donațiile se fac la sediul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 40 Constanța. De asemenea, în vederea susținerii eforturilor Asociației Dragi Părinți Teodor și Ioana Maica Tereza, orice sumă este binevenită, iar donațiile se pot face în contul: RO43CECEB00030RON0955926

Iar pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție două numere de telefon: 0729 165 339 sau 0722169617

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta