Connect with us

Actualitate

“Ajutor, vreau să trăiesc!” Artiştii constănţeni au răspuns apelului printr-un spectacol caritabil

Published

on

Mobilizare exemplară a artiştilor de la malul mării, care au răspuns strigătului de ajutor al Ioanei, o tânără de 23 de ani care suferă de metastază osoasă şi are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi.

“Este un strigăt de ajutor pe care noi l-am auzit. „Ajutor, vreau să trăiesc!”, a spus Alina Ioana, o fată de 23 de ani care are nevoie de ajutorul nostru. Resursele ei sunt foarte mici şi astfel am decis ca împreună cu Primăria şi cu partenerii noştri de suflet, Antena1 Constanţa, care au fost mereu alături de noi, să încercăm să facem ceva şi să adunăm, dacă se poate, cât mai mulţi bănuţi.”, declară CARMEN LUNGU, director Crucea Roşie Constanţa

Prin spectacolul organizat în piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia, voluntarii de la Crucea Roşie Constanţa au încercat să adune măcar o mică parte din cei 15 mii de euro necesari pentru tratamentul pe care Ioana trebuie să-l urmeze în Turcia.

Muzică de calitate, interpreţi de seamă, o varietate de dansuri şi o atmosferă optimistă. Toate aceste au completat spectacolul care i-a încântat pe constănţeni şi pe turişti.

“Sunt foarte bucuroasă că sunt membră Crucea Roşie şi pot ajuta copiii şi oamenii care au nevoie de ajutorul nostru, mai ales că Alinuţa plânge acum şi vrea şi ea să trăiască. Iar noi de aceea suntem alături şi mereu vom fi.”, spune interpreta RODICA RODION

“Mă gândesc că suntem oameni şi trebuie să ajutăm. Mai ales pentru Ioana, din tot sufletul. Şi nu doar pentru ea, căci sunt atâtea cazuri, iar noi suntem aproape, nu numai din Constanţa, ci de pretutindeni, suntem aproape de cei care au nevoie de noi.”, completează interpreta IONELA MARICAŞ

 

Totodată, cei care doresc să întindă o mână de ajutor trebuie să ştie că donaţiile pentru Alina Ioana se pot face şi în conturile afişate mai jos. Aşadar, împreună putem salva o viaţă!

Cont ron: RO30BTRLRONCRT0283110301

Cont euro: RO77BTRLEURCRT0283110301

Actualitate

Înşelătorie prin e-mail

Published

on

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului informează antreprenorii care au aplicat pentru una dintre cele trei măsuri de finanțare, din fonduri externe nerambursabile, că:

,,În urma sesizărilor primite, s-a constatat că există persoane care trimit solicitanților de granturi e-mail-uri prin care îi felicită că au fost admiși și le propun diverse oferte comerciale.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului:

NU comunică aprobarea proiectelor prin terți, toate informările se fac în aplicație și/sau pe e-mailul aplicantului!

NU favorizează aplicanți, dosarele sunt evaluate după grila publicată pe site-ul granturi.imm.gov.ro!

NU este asociat cu firme care percep taxe pentru facilitarea obținerii acestor fonduri!”.

Pentru o informare corectă, privind situația înscrierilor și plăților pentru cele trei măsuri prevăzute în schema de ajutor de stat, se recomandă aplicanţilor să urmărească platforma oficială și canalele oficiale de comunicare ale ministerului.

 

Continue Reading

Actualitate

Seniorii constănțeni sunt premiați la domiciliu

Published

on

Zilele acestea, reprezentanții Primăriei Constanţa vor ajunge la persoanele care au împlinit 80 de ani și au depus, până în data de 31 decembrie 2020, documentele necesare pentru acordarea sumelor oferite de municipalitate. Pe lângă bani, octogenarii constănţeni vor primi şi măşti de protecţie, din donaţia oferită de Primăria Kaohsiung.

Seniorii Constanței primesc 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie și 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.

Pentru a intra în posesia banilor, beneficiarii trebuie să trimită pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente:

 • cerere tip;
 • copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
 • copie conform cu originalul a cărții de identitate;
 • copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie, pentru cei care aniversează 50 de ani de căsnicie.

Documentele pot fi depuse şi la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-16:30, iar în zilele de joi în întervalul orar 08:30-18:30.

Important: cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

Relații suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon: 0241 485 533.

 

Continue Reading

Actualitate

ANOSR doreşte un buget mai mare pentru învăţământul superior

Published

on

În contextul pregătirilor pentru legea bugetului de stat, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) are mai multe solicitări legate de finanţarea învăţământului superior. Acestea sunt justificate, în opinia ANOSR, de date statistice alarmante:

 • România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte procentul din produsul intern brut alocat educaţiei;
 • România se află pe penultimul loc, în faţa Greciei, la cheltuielile per student în standardul puterii de cumpărare.
 • capacitatea de cazare în cămine a scăzut în ultimii 15 ani cu 13%;
 • cheltuielile directe, subvenţionate de stat, cu activităţile de consiliere şi orientare în carieră sunt mai puţin de 26 de lei/an/student;
 • România, alături de Bulgaria, este un inovator modest, cu o performanţă în inovare sub 50% din scorul mediu al UE, şi se află pe ultimul loc la nivelul ţărilor UE;
 • România ocupă locul 46, la nivel mondial, în cadrul Indicatorului Global de Inovare, cu doar 35,95 de puncte din 100.

Având în vedere toate aceste date, ANOSR are câteva propuneri ce privesc legea bugetului de stat pentru anul 2021:

 • creşterea cuantumului burselor studenţeşti, fără modificarea numărului actual de bursieri;
 • creşterea subvenţiei pentru cămine şi cantine, pentru a asigura îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale studenţilor;
 • stabilirea unei subvenţii distincte pentru finanţarea activităţilor Centrelor de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC);
 • asigurarea gratuităţii la serviciile Bibliotecilor Centrale Universitare, prin subvenţionarea abonamentului;
 • creşterea substanţială a fondului de investiţii alocat Ministerului Educaţiei, pentru îmbunătăţirea logisticii în universităţi;

Solicitările ANOSR implică o creştere a bugetului pentru învăţământul superior cu 5.687.470.734 lei, bugetul total vizat atinge 1,006% din PIB.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta