Connect with us

Sport

Airsoft, între pasiune şi mod de viaţă

Published

on

Lupta în faţa calculatorului sau lupta cu inamicul în faţă. Airsoftul este sportul care face diferenţa dintre cele două şi în ultimul timp a prins din ce în ce mai bine în rândul constănţenilor iubitori de adrenalină şi nu numai. O dovedeşte numărul mare de participanţi la acest tip de strategie militară. Desert Storm, competiţie organizată de Airsoft Club Constanţa, a adunat la start sute de pasionaţi ai acestui sport.

“Strânge anual în jur de 200-300 de oameni care sunt uniţi de un hobby, un sport, şi cu siguranţă, după cele 24 de ore de joc pe care le au continue, toată lumea va pleca de aici cu un sentiment de prietenie, de relaxare. Regulile sportului sunt în primul rând fair-play-ul, pentru că spre deosebire de paintball, bilele cu care replicile armelor funcţionează, nu lasă urme şi totul rămâne la latitudinea jucătorului să recunoască când a fost lovit”,  a spus preşedintele Airsoft Club Constanţa, Daniel Filimon.

Unul dintre cei care a fost cuprins de farmecul Airsoftului este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

“De patru ani sunt jucător de Airsoft. Am venit la iniţiativa fiului meu, la început ca spectator şi în final am ajuns să fiu mai pătimaş ca el în ceea ce priveşte jocul de Airsoft. Este multă adrenalină şi cred că ăsta este motivul pentru care numărul de airsoftişti creşte pe ţară în fiecare an”, a spus Claudiu Iorga Palaz.

Profetul, aşa cum este cunoscut ca şi indicativ radio, Sergiu Stoica a intrat în lumea acestui sport în urmă cu şapte ani şi a fost, cum spune chiar el, dragoste la prima vedere. Sergiu Stoica este şi preşedintele clubului de Airsoft Luduş  –Legio din judeţul Mureş.

“E un joc care imită o luptă reală, se consolidează spiritul de echipă, se dialoghează, se mai stă ulterior şi la un after party, se crează legături. Sunt foarte multe lucruri care ajută să se integreze tinerii care îşi pierd timpul doar pe calculator”, a spus  Sergiu Stoica.

Tiberiu are 29 de ani, este administrator de afacere, de patru ani practică Airsoft şi ia parte la lupte ori de câte ori îi permite timpul.

„Jucăm săptămânal. Vin şi eu cât se poate de des, mai mergem pe la eveniment prin ţară, am început să facem şi noi evenimente mari, după cum se vede. Inclusiv iarna se practică Airsoft, ne îmbrăcăm un pic mai gros, replicile funcţionează. Am ajuns şi până la minus 15 grade, dar ne-am retras în ziua aia, pentru că erau prea vitrege condiţiile”, ne-a spus Tiberiu.  

Airsoftul nu este un sport doar pentru bărbaţi. Dovadă este Alina. Are 28 de ani şi este mamă a două fetiţe. Deşi nu a intrat de foarte mult timp în lumea aceasta, spune că a devenit un mod de viaţă.

 „De aproximativ 6 luni de zile practic Airsoft şi am ajuns prin intermediul unui prieten. Nea spus de Airsoft că este un sport de echipă şi am fost încântaţi. Este un fel de rutină, de fapt. A devenit o rutină de duminică”, spus Alina Cristina Biţi.  

Airsoftul este o simulare militară între două sau mai multe tabere unde se folosesc replici ale armelor reale. Echipamentul este compus din uniforme militare, copii ale celor adevărate, iar fiecare participant şi-l poate accesoriza cum vrea, cât mai aproape de realitate. Deşi la Airsoft Club Constanţa există şi o grupă de juniori, public, acest sport poate fi practicat începând cu vârsta de 18 ani.

 

 

Sport

Simona Halep, locul 2 WTA

Published

on

Tenismena constănțeană, Simona Halep, se menține pe locul 2 WTA (7255 de puncte) potrivit clasamentului dat publicității ieri.

Pe primul loc se află australianca Ashleigh Barty, cu 8.717 puncte, iar pe locul 3 este Naomi Osaka (Japonia), cu 5.780 puncte.

La simplu feminin, în TOP 200, figurează alte tenismene din România: locul 57 (59) Patricia Ţig 1.229p, 76 (73) Irina Begu 932p, 88 (88) Sorana Cîrstea 839p, 92 (92) Ana Bogdan 805p, 116 (116) Irina Bara 636p, 133 (133) Mihaela Buzărnescu 558p, 142 (142) Monica Niculescu 519p, 169 (169). Jaqueline Cristian 423p, 177 (177). Elena-Gabriela Ruse 402p, 199 (199). Laura Ioana Paar 341p.

La dublu feminin, româncele din Top 200 WTA ocupă următoarele locuri: 41 (41) Raluca Olaru 2.040p, 53 (53) -Monica Niculescu 1.687p, 91 (91)- Andreea Mitu 986p, 110 (110)- Irina Bara 758p, 121 (121)- Laura Ioana Paar 718p, 128 (128)- Irina Begu 656p, 129 (129)-Elena-Gabriela Ruse 654p, 132 (132)- Simona Halep 639p, 188 (188)-Mihaela Buzărnescu 445p, 189 (189)- Jaqueline Cristian 445p.

Continue Reading

Actualitate

Proiect îndrăzneț pentru oină

Published

on

Proiect îndrăzneț pentru sportul național! În urma unei întrevederi între președintele Federației Române de Oină și Octavian Iacob, unul dintre cei mai apreciați regizori români, ar putea prinde contur o colaborare de succes ce va avea ca scop promovarea sportului nostru național prin intermediul cinematografiei. Mai multe detalii despre acest demers vă propun să aflăm chiar acum de la Nicu Dobre, președintele Federației Române de Oină.

“În ceea ce privește colaborarea pe care vrem să o avem cu acest talentat tânăr regizor, Octavian Iacob, dorim să realizăm împreună un scurtmetraj despre oină, care va consta în aducerea în actualitate a tradiției românești. Este vorba despre un scurtmetraj, dar nu știm încă durata, dar pe care vrem să-l difuzăm în cinematografele din România, în perioada următoare, probabil la anul. Regizorul este foarte inspirat, și-a dat seama imediat ce vrem să facem, a venit cu o idee foarte bună, iar printr-un personaj care va fi probabil un copil care va aduce în atenție ce au făcut înaintașii noștri despre acest sport. Nu zic momentan mai multe, cert este că va fi foarte interesant!”, declară NICU DOBRE, președintele Federației Române de Oină

Sursa foto: Federația Română de Oină

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Experiențe de neuitat, în octombrie

Published

on

Dacă pentru turiști, sezonul estival este deja doar o amintire, pentru împătimiții de scufundări, vremea este perfectă pentru aventuri în adâncurile Mării Negre. Apa încă nu s-a răcit, așa că nu au nevoie deocamdată de costume speciale de neopren. Ci doar de voință și puțin curaj. Iar odată ajunși în adâncuri, lumea subacvatică este doar a lor.

Pe o vreme blândă de octombrie, apa mării este liniștită și fără curenți. Și nici nu s-a răcit încă. Așadar, este numai bună pentru scufundări. Și pentru începători și pentru avansați, experienţa scufundării sub apă la o adâncime de 10 de metri, este de neuitat. Așa că amatorii de scubadiving au îmbrăcat costumele de scafandru și s-au aventurat în adâncuri.

“La noi încă merge, ne bucurăm de fiecare zi însorită, de fiecare zi cu marea oglindă, așa că fugim de acasă și intrăm puțin în apă. Apa e limpede, are 20-21 de grade, e încă bine pentru un costum umed și pentru că este limpede, ne bucurăm să putem vedea o grămadă de pești.”, spune un constănțean

“Tata a făcut primul cursul, în Franța, apoi am vrut și eu să încerc și l-am luat cu brio și de atunci fac asta, de doi ani.”, completează un alt constănțean

“În perioada asta, chiar e perfectă vremea, apa este caldă, de multe ori noaptea este chiar mai caldă apa decât afară. În general, perioada toamnei e o perioadă bună pentru scufundări.”, spune un alt constănțean

În largul mării, în dreptul Cazinoului, fundul apei are aproximativ 9 metri adâncime. Acolo poți să înoți printre bancuri de pești, sa vezi căluți de mare, ace de mare, crabi și melci uriași. Senzația este unică și greu poate fi descrisă în cuvinte. Experienţa scufundării este de neuitat.

 “La 54 de ani m-am apucat de scufundări. Am ajuns și în Marea Roșie, am ajuns la avansați și mai departe. Cochetam de mulți ani, aveam costum de 10 ani și întâmplător, un prieten a început cursul și de atunci m-am virusat, cum se spune.”, spune un constănțean

Ca să faci scufundari ai nevoie de un curs, de puțin curaj și de multă voință. Un costum pentru scuba nu este chiar ieftin, însă experiențele pe care le trăiești în adâncuri merită toți banii.

“E bine să urmezi niște cursuri, să știi ce ai de făcut pentru că dacă ai intra în apă fără să ai un minim de cunoștințe este periculos.”, declară COSMIN BRÂNZEANU, instructor de scufundări

Pasionații de scufundări nu vor rata nicio ocazie și vor profita ori de câte ori vremea le va mai permite să facă astfel de incursiuni subacvatice.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta