Connect with us

Sport

Airsoft, între pasiune şi mod de viaţă

Published

on

Lupta în faţa calculatorului sau lupta cu inamicul în faţă. Airsoftul este sportul care face diferenţa dintre cele două şi în ultimul timp a prins din ce în ce mai bine în rândul constănţenilor iubitori de adrenalină şi nu numai. O dovedeşte numărul mare de participanţi la acest tip de strategie militară. Desert Storm, competiţie organizată de Airsoft Club Constanţa, a adunat la start sute de pasionaţi ai acestui sport.

“Strânge anual în jur de 200-300 de oameni care sunt uniţi de un hobby, un sport, şi cu siguranţă, după cele 24 de ore de joc pe care le au continue, toată lumea va pleca de aici cu un sentiment de prietenie, de relaxare. Regulile sportului sunt în primul rând fair-play-ul, pentru că spre deosebire de paintball, bilele cu care replicile armelor funcţionează, nu lasă urme şi totul rămâne la latitudinea jucătorului să recunoască când a fost lovit”,  a spus preşedintele Airsoft Club Constanţa, Daniel Filimon.

Unul dintre cei care a fost cuprins de farmecul Airsoftului este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

“De patru ani sunt jucător de Airsoft. Am venit la iniţiativa fiului meu, la început ca spectator şi în final am ajuns să fiu mai pătimaş ca el în ceea ce priveşte jocul de Airsoft. Este multă adrenalină şi cred că ăsta este motivul pentru care numărul de airsoftişti creşte pe ţară în fiecare an”, a spus Claudiu Iorga Palaz.

Profetul, aşa cum este cunoscut ca şi indicativ radio, Sergiu Stoica a intrat în lumea acestui sport în urmă cu şapte ani şi a fost, cum spune chiar el, dragoste la prima vedere. Sergiu Stoica este şi preşedintele clubului de Airsoft Luduş  –Legio din judeţul Mureş.

“E un joc care imită o luptă reală, se consolidează spiritul de echipă, se dialoghează, se mai stă ulterior şi la un after party, se crează legături. Sunt foarte multe lucruri care ajută să se integreze tinerii care îşi pierd timpul doar pe calculator”, a spus  Sergiu Stoica.

Tiberiu are 29 de ani, este administrator de afacere, de patru ani practică Airsoft şi ia parte la lupte ori de câte ori îi permite timpul.

„Jucăm săptămânal. Vin şi eu cât se poate de des, mai mergem pe la eveniment prin ţară, am început să facem şi noi evenimente mari, după cum se vede. Inclusiv iarna se practică Airsoft, ne îmbrăcăm un pic mai gros, replicile funcţionează. Am ajuns şi până la minus 15 grade, dar ne-am retras în ziua aia, pentru că erau prea vitrege condiţiile”, ne-a spus Tiberiu.  

Airsoftul nu este un sport doar pentru bărbaţi. Dovadă este Alina. Are 28 de ani şi este mamă a două fetiţe. Deşi nu a intrat de foarte mult timp în lumea aceasta, spune că a devenit un mod de viaţă.

 „De aproximativ 6 luni de zile practic Airsoft şi am ajuns prin intermediul unui prieten. Nea spus de Airsoft că este un sport de echipă şi am fost încântaţi. Este un fel de rutină, de fapt. A devenit o rutină de duminică”, spus Alina Cristina Biţi.  

Airsoftul este o simulare militară între două sau mai multe tabere unde se folosesc replici ale armelor reale. Echipamentul este compus din uniforme militare, copii ale celor adevărate, iar fiecare participant şi-l poate accesoriza cum vrea, cât mai aproape de realitate. Deşi la Airsoft Club Constanţa există şi o grupă de juniori, public, acest sport poate fi practicat începând cu vârsta de 18 ani.

 

 

Sport

Olimpiada Națională a Sportului Școlar – faza Națională la Handbal gimnaziu băieți, la Cumpăna

Published

on

Începând de astăzi – 19 mai 2022 și până duminică – 22 mai 2022, va avea loc la Campusul Școlar din localitate “Olimpiada Națională a Sportului Școlar – faza Națională la Handbal gimnaziu băieți”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Primăria Cumpăna și Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”.
Astăzi, începând cu ora 17:30 va avea loc festivitatea de deschidere a evenimentului și ședința tehnică, urmând ca meciurile să aibă loc în zilele de vineri și sâmbătă, iar duminică vor avea loc meciurile de finală și festivitatea de premiere.
Echipe participante: Școala Gimnazială “Ion Creangă”, jud. Suceava, Școala Gimnazială “George Emil Palade”, jud. Buzău, Școala Gimnazială “I.A. Basarabescu”, jud. Prahova, L.P.S. TG. JIU, Liceul Tehnologic “Ștefan Hell”, loc. Sântana jud. Arad, Școala Gimnazială Nr.11 “Ștefan O. Iosif”, jud. Brașov, Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” loc. Baia Mare jud. Maramureș, Școala Gimnazială nr. 59 București, Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” com. Cumpăna.

Continue Reading

Actualitate

Nordis Group devine sponsor al echipei naționale Under 21 a României

Published

on

Dezvoltatorul imobiliar specializat în dezvoltarea de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux extinde parteneriatul cu FRF și va susține și tricolorii U21.

Noul parteneriat, cel referitor la România U21, va începe în 2023 și se va întinde pe durata a 3 ani, acoperind Campionatele Europene U21 din 2023 și 2025. Este încă un pas în extinderea parteneriatului dintre Nordis Group și FRF. După ce în decembrie 2020, Nordis Group a devenit partenerul Federației Române de Fotbal și a început să susțină Comisia Centrală a Arbitrilor, printr-un contract de sponsorizare care are ca scop sprijinirea arbitrilor din România, grupul de firme s-a implicat din 2021 și în susținerea loturilor naționale U19 și U20.

Echipa națională Under 21 a României va participa la EURO U21 din 2023, fiind calificată din postura de țară gazdă. Va fi a treia participare consecutivă a selecționatei României la acest nivel de vârstă la un turneu final european, după prezențele din 2019 și 2021 care au reprezentat o performanță istorică.

,,Tricolorii U21 vor avea parte de sprijinul unui brand românesc de prestigiu. Mă bucur că Nordis Group a ales să extindă din nou parteneriatul, o dovadă clară a angajementului de a susține generațiile tinere de jucători în drumul lor spre înalta performanță, astfel încât EURO U21 găzduit de țara noastră să reprezinte o oportunitate unică pentru toți jucătorii care vor juca sub tricolor”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Susținem performanța realizată în România și cu atât mai mult motivația de a reuși pe care o remarcăm în rândul noilor generații de sportivi. Această valoare pentru excelență are rădăcini puternice în cultura Nordis Group, tocmai de aceea am ales să fim alături de tinerii fotbaliști români. În continuarea parteneriatului fructuos cu Federația Română de Fotbal, susținând Comisia Centrală a Arbitrilor și echipele U19 și U20 de mai bine de un an, suntem bucuroși că vom sprijini în 2023 echipa națională U21 în drumul lor spre victorie”, a spus Emanuel Poștoacă, președinte și fondator Nordis Group.

Despre Nordis Group
Nordis Group reprezintă un grup de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea de ansambluri hoteliere și rezidențiale de lux. Nordis Group este format din 7 entități: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Architecture, Nordis Travel și Nordis Property Management. Grupul are o experiență de 14 ani pe piața de real estate și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte care ridică potențialul turistic al României, dar și cel rezidențial.

Continue Reading

Actualitate

Sport în Parc, evenimentul care îi provoacă pe constănțeni la mișcare, are loc sâmbătă și duminică

Published

on

Clubul Sportiv Laguna Constanța îi așteaptă pe toți iubitorii de sport în aer liber la două zile pline de activități sportive, în acest weekend, 21 și 22 mai, cu ocazia Zilelor Constanței.

Proiectul Sport în Parc, finanțat de Primăria Constanța, este dedicat întregii familii și include baschet, mini-fotbal, fotbal-tenis și alte sporturi, pe terenurile care vor fi amenajate pe Bulevardul Tomis.

De asemenea va avea loc și un cros, al cărui start se va da sâmbătă, 21 mai, la ora 17:00, pe faleza Cazino. Traseul va avea trei kilometri și va parcurge faleza până în dreptul Portului Turistic Tomis apoi va urca către centru vechi, sosirea urmând să aibă loc în Piața Ovidiu.

Terenurile de sport amenajate pe Bulevardul Tomis vor fi gazda unor competiții ad-hoc, cu înscriere pe loc sau vor putea fi folosite la liber de către participanți. Pentru cei mai mici dintre aceștia vor avea loc ședințe de inițiere în diferite sporturi.

Sport în Parc este un proiect care își propune să promoveze activitățile fizice în aer liber, pentru toți membrii familiei, îndemnând la un stil de viață sănătos în care sportul să aibă un rol important.

Condițiile de practicare a sportului vor fi la cele mai înalte standarde iar organizatorii își propun atragerea unui număr cât mai mare de cetățeni de-a lungul celor două zile pline de sport.

Evenimentul Sport în Parc, parte a sărbătorii Zilele Constanței, este finanțat de Primăria Constanța și este susținut de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Universitatea Ovidius și Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța.

 

Continue Reading

Sport

Cadou special de la familia HCD pentru George Buricea! Ce a primit vedeta “delfinilor”?

Published

on

S-a retras în 2019, apoi s-a întors să ajute echipa și a mai jucat pentru încă două sezoane. În 2021 s-a retras oficial, iar de 6 luni este antrenorul nostru principal. Pandemia, programul foarte încărcat și dedicarea lui supraomenească pentru echipă nu ne-au lăsat până acum să îi organizăm un meci de retragere, însă sperăm că vom reuși să organizăm un eveniment special în viitorul apropiat.
Dupa victoria cu Baia Mare, Familia HCD i-a oferit un cadou surpriză lui George, prin colegii și prietenii lui de-o viață, Rudi și Toma. Un tricou cu numărul 7️⃣7️⃣ cu însemnătate specială: primul “7” format din poze din perioada HCM și al doilea format din imagini ale erei HCD.
“Vă mulțumesc pentru tot! Îmi pare rău că nu v-am putut oferi azi o finală mare, însă sunt convins că o sa fie și mai bine la anul și sperăm să fiți în continuare alături de noi.”, a declarat George Buricea.
Constanța te iubește, George! Îți mulțumim și îți dorim multă baftă în continuare pe banca echipei noastre! Hai, HCD!

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222