Connect with us

Sport

Airsoft, între pasiune şi mod de viaţă

Published

on

Lupta în faţa calculatorului sau lupta cu inamicul în faţă. Airsoftul este sportul care face diferenţa dintre cele două şi în ultimul timp a prins din ce în ce mai bine în rândul constănţenilor iubitori de adrenalină şi nu numai. O dovedeşte numărul mare de participanţi la acest tip de strategie militară. Desert Storm, competiţie organizată de Airsoft Club Constanţa, a adunat la start sute de pasionaţi ai acestui sport.

“Strânge anual în jur de 200-300 de oameni care sunt uniţi de un hobby, un sport, şi cu siguranţă, după cele 24 de ore de joc pe care le au continue, toată lumea va pleca de aici cu un sentiment de prietenie, de relaxare. Regulile sportului sunt în primul rând fair-play-ul, pentru că spre deosebire de paintball, bilele cu care replicile armelor funcţionează, nu lasă urme şi totul rămâne la latitudinea jucătorului să recunoască când a fost lovit”,  a spus preşedintele Airsoft Club Constanţa, Daniel Filimon.

Unul dintre cei care a fost cuprins de farmecul Airsoftului este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Iorga Palaz.

“De patru ani sunt jucător de Airsoft. Am venit la iniţiativa fiului meu, la început ca spectator şi în final am ajuns să fiu mai pătimaş ca el în ceea ce priveşte jocul de Airsoft. Este multă adrenalină şi cred că ăsta este motivul pentru care numărul de airsoftişti creşte pe ţară în fiecare an”, a spus Claudiu Iorga Palaz.

Profetul, aşa cum este cunoscut ca şi indicativ radio, Sergiu Stoica a intrat în lumea acestui sport în urmă cu şapte ani şi a fost, cum spune chiar el, dragoste la prima vedere. Sergiu Stoica este şi preşedintele clubului de Airsoft Luduş  –Legio din judeţul Mureş.

“E un joc care imită o luptă reală, se consolidează spiritul de echipă, se dialoghează, se mai stă ulterior şi la un after party, se crează legături. Sunt foarte multe lucruri care ajută să se integreze tinerii care îşi pierd timpul doar pe calculator”, a spus  Sergiu Stoica.

Tiberiu are 29 de ani, este administrator de afacere, de patru ani practică Airsoft şi ia parte la lupte ori de câte ori îi permite timpul.

„Jucăm săptămânal. Vin şi eu cât se poate de des, mai mergem pe la eveniment prin ţară, am început să facem şi noi evenimente mari, după cum se vede. Inclusiv iarna se practică Airsoft, ne îmbrăcăm un pic mai gros, replicile funcţionează. Am ajuns şi până la minus 15 grade, dar ne-am retras în ziua aia, pentru că erau prea vitrege condiţiile”, ne-a spus Tiberiu.  

Airsoftul nu este un sport doar pentru bărbaţi. Dovadă este Alina. Are 28 de ani şi este mamă a două fetiţe. Deşi nu a intrat de foarte mult timp în lumea aceasta, spune că a devenit un mod de viaţă.

 „De aproximativ 6 luni de zile practic Airsoft şi am ajuns prin intermediul unui prieten. Nea spus de Airsoft că este un sport de echipă şi am fost încântaţi. Este un fel de rutină, de fapt. A devenit o rutină de duminică”, spus Alina Cristina Biţi.  

Airsoftul este o simulare militară între două sau mai multe tabere unde se folosesc replici ale armelor reale. Echipamentul este compus din uniforme militare, copii ale celor adevărate, iar fiecare participant şi-l poate accesoriza cum vrea, cât mai aproape de realitate. Deşi la Airsoft Club Constanţa există şi o grupă de juniori, public, acest sport poate fi practicat începând cu vârsta de 18 ani.

 

 

Actualitate

Stadionul din Mangalia se transformă în bază sportivă multifuncţională

Published

on

Consilierii locali au aprobat, recent, proiectul de hotărâre privind desființarea tribunelor stadionului din Mangalia. Terenul va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI), care va implementa proiectul și va transforma vechiul stadion, într-o bază ultramodernă, cu terenuri ce vor deservi mai multe discipline sportive.

,,Am făcut demersurile necesare pentru a obține finanțare de la CNI, încă din anul 2019, iar acum suntem în linie dreaptă cu documentația pentru predarea amplasamentului. După ce vom parcurge etapele legale obligatorii, CNI va începe lucrările.

Vechiul stadion va fi transformat într-unul complet nou, modern, unde copiii și tinerii orașului se vor putea antrena în cele mai bune condiții.”, a declarat Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Potrivit documentației tehnice, pe actualul amplasament se va amenaja o bază sportivă prevăzută cu tribune și nocturnă, care va cuprinde un teren de fotbal, un alt teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare și anexe.

Primăria Mangalia mai are în implementare un proiect similar, finanțat din fonduri europene. Acesta prevede înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale.

 

 

Sursa: Primăria Mangalia

Continue Reading

Sport

Simona Halep, în top 3 WTA

Published

on

Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.965 de puncte, în clasamentul WTA. Lider este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 9.186 de puncte.

Celelalte jucătoare române din Top 200 WTA au avut următoarele evoluţii în ierarhie:

– Patricia Ţig se menţine pe locul 63, cu 1.254 de puncte;

– Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 66 pe 65, cu 1.189 de puncte;

– Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 74, cu 1.084 de puncte;

– Ana Bogdan a urcat două poziţii, până pe locul 100, cu 832 de puncte;

– Irina Bara a urcat patru poziţii, până pe locul 132, cu 636 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a urcat o poziţie, până pe locul 136, cu 593 de puncte;

– Jaqueline Cristian a coborât patru poziţii, până pe locul 144, cu 574 de puncte;

– Elena Gabriela Ruse a coborât trei poziţii şi este pe locul 166, cu 438 de puncte;

– Monica Niculescu a coborât 22 de poziţii, până pe locul 174, cu 417 puncte;

La dublu, Raluca Olaru se menţine pe locul 41, cu 2.325 de puncte.

Continue Reading

Actualitate

Prima echipă de fete din istoria clubului Farul Constanţa

Published

on

Primăvara aduce o premieră pentru clubul de tradiție al fotbalului constănțean. A fost înființată prima grupă de fotbal feminin din cadrul centrului de copii și juniori al FC Farul Constanța, care are deja două sportive legitimate.

 

Una dintre ele este Emma Pașcovic, în vârstă de 6 ani, care se mândrește cu o ,,vechime” de aproape o jumătate de an în clubul alb-albastru. Ea se pregătește la grupa antrenată de tatăl său, fostul jucător Cosmin Pașcovici.

,,Mi-ar plăcea să stau în poartă, dar sunt prea mică deocamdată”, spune Emma, care nu se teme să joace împreună cu băieții.

 

Cealaltă sportivă este Sara Cristiana Țuțuianu, în vârstă de 8 ani, și este suporter al echipei Farul Constanţa, iar pasiunea pentru culorile alb-albastre a moștenit-o de la tatăl său.

,,Mie îmi place când se strigă gooool, așa că vreau să fiu atacant.”, mărturiseşte Sara.

 

Cele două fete așteaptă noi colege, așa că micuţele pasionate de fotbal se pot înscrie în prima echipă feminină a clubului Farul Constanţa. Condițiile sunt simple: să aibă vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani și să meargă la sediul clubului însoţite de părinţi pentru a completa cererea de înscriere.

Nu există niciun fel de taxe la înscriere, iar pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de telefon 0729 059 406.

 

 

Sursa: FC Farul Constanţa

Continue Reading

Actualitate

Pregătiţi-vă de LUPTĂ! Gala OSS FIGHTERS revine, pe 24 aprilie!

Published

on

În curând, constănţenii pasionaţi de sporturile full contact vor putea asista la o nouă ediție a galei OSS FIGHTERS. Organizatorii promit meciuri incendiare între sportivi de top:

,,Booooooommmmm!!! Pe data de 24 aprilie , la Sala Sporturilor din Constanţa, va avea loc a șasea ediție a OSS Fighters!!! După cum v-am obișnuit, veți avea parte de meciuri incendiare, sportivi de top și lupte spectaculoase, iar în premieră vom avea și un meci pe reguli de arte marțiale mixte (MMA)!!!”.

Ediţia cu numărul 6 a galei OSS FIGHTERS trebuia să se desfăşoare pe 21 august 2020, dar pandemia a dat peste cap toate planurile. În data de 3 august, organizatorii galei anunţau:

,,Având în vedere ultimele reglementări emise de Guvernul României cu privire la restricţiile ce se impun în situaţia de alertă, în contextul pandemiei COVID, suntem nevoiţi să anunţăm că gala OSS FIGHTERS 06, programată în data de 21 august 2020, va fi amânată!”.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222