Connect with us

Cultura/Educatie

AG Weinberger vine la Constanța să lanseze cel de-al 9-lea album al său, ReBorn

Published

on

Considerat de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. El îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

 Iubitorii de jazz & blues îl pot asculta, duminică, 2 decembrie 2018, la club Doors, într-un concert de excepție ce marchează lansarea celui de-al 9-lea album al său, ReBorn.

Albumul însumează un ansamblu de caracteristici și discursuri muzicale, care ne conduce în lumea unică a artistului. Prin această lucrare, AG atinge o stare de maturitate și relaxare, atât de necesară pentru a-și asigura continuitatea prezenței sale în rândul celor de nivel internațional. Muzici noi, livrare excelentă, producție de talie mondială… Cele 12 piese depăsesc cu mult obișnuitele clișee ale genului blues, iar armoniile și ritmurile neobișnuite conferă prospețime limbajului mixt muzical. Pe albumul ReBorn putem asculta de la shuffle până la big easy second line, de la pop blues până la baladă country sau jazz.

Discul a fost înregistrat la Budapesta, în studioul Origo cu o echipă din Ungaria, iar piesa ‘The Fool’s Lucky Day’ îl are ca invitat special pe legendarul Bob Margolin – care a fost chitaristul lui Muddy Waters.

 

Actualitate

Începe stagiunea Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski”

Published

on

Deschiderea stagiunii 2021 va avea loc vineri, 29 ianuarie, la ora 19:00, cu spectacolul ,,Bijuterii muzicale instrumentale” în interpretarea artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski”. Regalul muzical va continua duminică, 31 ianuarie, de la ora 19:00, cu opera ,,Elixirul dragostei”.

Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), sau online de pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Programul agenției de bilete este următorul:

 • luni – închis;
 • marţi – vineri, între orele 11:00-17:00;
 • sîmbătă – duminică, între orele 17:45 – 18:45 (închis în zilele fără spectacol).

Chiar dacă forma în care se vor prezenta spectacolele va fi diferită de cea pe care o cunoașteți, acest lucru nu va împiedica ca actul artistic să se desfășoare conform cerințelor:

 • spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore;
 • regiile vor fi adaptate noilor condiții de distanțare și de siguranță.

În actuala situaţie, spectatorii sunt obligaţi să respecte regulamentul de funcţionare al instituţiei:

 1. Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieşirea din locaţie/casa de bilete.
 2. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare.
 5. Publicul este încurajat să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziţie.
 6. Este interzisă transmiterea pliantelor, broşurilor şi altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
 7. Intrarea şi ieşirea din locaţie se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie.
 8. Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiei, cu excepţia lichidelor ambalate individual.
 9. Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 10. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.
 11. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet.

 

Continue Reading

Actualitate

Prima sesiune de examene online pentru viitorii maiștri militari de marină

Published

on

Situația epidemiologică pe care o traversează învățământul de pretutindeni a adus schimbări și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale unde, pentru prima dată, elevii militari susțin online examenele de final de semestru. Sesiunea de examene debutează luni, 25 ianuarie și se încheie vineri, 5 februarie. În acest interval de timp, cei peste 180 de elevi de anul I și II susțin examene scrise și orale, prin intermediul platformelor de videoteleconferință.

“De la jumătatea lunii noiembrie, elevii școlii noastre au desfășurat cursuri online, fapt care ne-a determinat să adaptăm și metodele de evaluare la sistemul virtual. Avem la dispoziție platforma ILIAS, creată de specialiștii Universității Națioanale de Apărare, unde elevii și profesorii au conturi și unde sunt încărcate materialele didactice. Primii care intră în febra examenelor sunt elevii de anul I. Ei au de susținut, în total, două examene, în perioada 25 – 29 ianuarie. Colegii lor de anul al II-lea vor susține trei examene de verificare a cunoștințelor teoretice, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie.

De altfel, în săptămâna premergătoare sesiunii, elevii au fost evaluați prin verificări finale la toate disciplinele care nu sunt prevăzute cu examen în Planul de învățământ. Elevii s-au descurcat bine și foarte bine, de aceea, suntem optimiști că prima sesiune de examene online susținută vreodată la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale va fi un succes.”, declară căpitan-comandorul VALENTIN NAE, locțiitorul pentru învățământ al comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Elevii militari s-au obișnuit rapid cu noile metode de predare online și cu verificările susținute pe internet. Cu toate acestea, unii spun că emoțiile dinaintea examenului nu sunt cu nimic mai diferite de cele pe care le-ar fi avut în cazul în care s-ar fi aflat în bănci.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Cultura/Educatie

Elevii, invitați să îmbrace uniforma militară! Iată condițiile pentru admiterea la Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza

Published

on

Reprezentanții Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza din Constanța îi așteaptă nerăbdători pe elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu și care visează la o carieră militară. Au început deja înscrierile, iar tinerii au la dispoziție 120 de locuri „în clase cu profil matematică-informatică, intensiv engleză, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor până la admitere”, conform precizărilor din planul de școlarizare. În vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, candidaţii trebuie să contacteze Biroul de Informare – Recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.

“Începând cu data de 20 ianuarie până pe 5 martie va avea loc înscrierea candidaților. Înscrierea și selecția candidaților se face de către colegii noștri de la Biroul de Informare și Recrutare de pe strada Mircea cel Bătrân, numărul 106, iar numărul de telefon este 0241.48.43.99. Probele de selecție încep de pe 25 ianuarie, în funcție de candidații care s-au înscris deja și contină până la data de 9 aprilie…probele de selecție sunt eliminatorii și constau în proba psihologică ce se finalizează cu un interviu și sunt diferite întrebări ce vizează să identifice profilul candidatului, apoi proba sportivă, tot eliminatorie, ce constă într-un traseu utilitar aplicativ cu nouă obstacole, o probă de viteză și una de anduranță. dacă trec cu bine de aceste două probe, candidații vor fi programați pentru vizita medicală. aceasta începe de la 1 februarie și se finalizează pe 23 aprilie. De pe 23 aprilie se încheie procesul de selecție, iar pe 24 mai aceste dosare sunt transmise către noi, Colegiul Național Militar”, a declarat Alina Davies,  referent informare și relații publice CNMAIC.

 

Continue Reading

Actualitate

Se micşorează numărul elevilor în sălile de clasă

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi, se va reduce:

– de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă;

– de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

La finalul acestei săptămâni a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate.

sursa foto: portalinvatamant.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta