Connect with us

Administratie/politica

AFIR va finanța 110 proiecte pentru ferme mici

Published

on

AFIR  a selectat un număr de 110 proiecte de finanţare, cu un punctaj între 91 şi 83 de puncte, în valoare de 53,407 milioane de euro, pentru investiţii în exploataţii agricole pentru ferme mici şi ferme de familie. Pragul minim de selecţie al proiectelor aferente submăsurii 4.1 a fost de 25 puncte.

Rezultatele selecţiei au fost incluse în raportul de selecţie lunar aferent submăsurii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, etapa lunară 1 (03.09.2018-30.09.2018), componenta ferma de familie şi ferma mică.

Alocarea financiară stabilită pentru submăsura 4.1, disponibilă în sesiunea 2018, a fost de 303 milioane de euro, împărţită astfel: sectorul vegetal a avut alocate 53 milioane de euro, cel zootehnic 111 milioane de euro, zona montană a dispus de 80 milioane de euro (vegetal şi zootehnic), iar fermele de familie şi fermele mici – de 59 milioane de euro.

Fondurile alocate sub­­mă­­surii 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componentele sector vegetal, ferma de familie şi fermă mică, au fost epuizate înainte de termenul limită, respectiv 31 martie 2019, ora 16:00.

Sursa http://jurnaluldeilfov.ro/afir-va-finanta-110-proiecte-pentru-ferme-mici/

Administratie/politica

Orașul Năvodari nu mai are sistem centralizat de termoficare! Consiliul Local a aprobat desființarea SC Termica Distribuție Năvodari

Published

on

Consiliul Local al Orașului Năvodari a aprobat astăzi desființarea Serviciului Public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în orașul Năvodari și încetarea prestării serviciului public de către SC Termica Distribuție Năvodari, începând cu data de 1 octombrie 2022.
Măsura a fost luată ca urmare a scăderii considerabile a numărului de abonați din sistemul centralizat de termoficare și a creșterii restanțelor abonaților către SC Termica Distribuție.
La data de 1 iulie 2022, SC Termica Distribuție Năvodari mai avea 1778 de abonați casnici la apă caldă și căldură (dintr-un total de 10.000), dintre care 1334 de abonați înregistrau datorii de 1,7 milioane lei. În același timp, Rompetrol Energy, compania care produce și furnizează agentul termic, a depus spre aprobare la ANRE un preț de 560 lei/gigacalorie, în condițiile în care tariful actual este de 122 lei/gigacalorie. Astfel, prețul de furnizare a gigacaloriei către abonați ar fi fost, începând din această toamnă, de 822 lei/gigacalorie, valoare care ar fi peste posibilitatea SC Termica de a achiziționa agent termic, a populației de a plăti facturile și a Consiliului Local Năvodari de a acorda subvenții.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, primarul Florin Chelaru a supus atenției și Consiliul Local a aprobat Regulamentul programului „Cald în Casa Ta” privind acordarea unui ajutor de urgență din bugetul local pentru acoperirea parțială a unor cheltuieli necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire a locuinței și prepararea apei calde, familiilor și persoanelor singure ale căror apartamente erau branșate la sistemul public de termoficare la data de 30 aprilie 2022.
Practic, familiile cu un venit de până la 1500 lei pe cap de membru sau persoanele singure care au un venit de până la 2053 lei, vor primi un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 4.000 lei pentru a-și procura centrale, boilere sau orice alte echipamente sau materiale, inclusiv lucrări de execuție, pentru producerea de apă caldă și căldură.
Condiția este ca solicitanții să nu aibă restanțe la SC Termica Distribuție pentru serviciul de apă caldă sau căldură.
Primăria Năvodari va comunica data la care se pot depune cererile și condițiile de eligibilitate.

Continue Reading

Administratie/politica

Anunț din partea Primăriei Lumina pentru locuitori

Published

on

Având în vedere faptul că Primăria Comunei Lumina a semnat recent contractele de finanțare pentru asfaltarea mai multor străzi din comuna, prin intermediul proiectelor AMENAJARE STRAZI IN COMUNA LUMINA , JUDETUL CONSTANTA – LOT I (4.284.075 lei) și AMENAJARE STRAZI IN COMUNA LUMINA , JUDETUL CONSTANTA – LOT II (4.568.695 lei), proiecte ce vizează următoarele artere de circulație din localitate:
– Decebal, Islazului, Frunzelor, Dumitru Comșa, Traian, Murelor, Teiului, Pinului
Pentru a preîntâmpina orice alte probleme viitoare, primarul comunei Lumina, domnul Dumitru Chiru, roagă locuitorii de pe străzile menționate, care nu sunt racordați la rețele de utilități publice (apă, canalizare, gaze etc), să inițieze demersurile către companiile respective pentru racordarea la acestea.
În momentul în care vor începe lucrările propriu-zise de reabilitare a acestor străzi nu se vor mai putea depune cereri de eliberare autorizații pentru racordarea la gaze, apă/canalizare până la expirarea termenului de garanție a lucrărilor de asfaltare.

Continue Reading

Administratie/politica

Podul rutier de pe drumul spre Corbu va intra în reabilitare

Published

on

Vești bune de la administrația din Năvodari. Autoritatea locală anunță că podul rutier de pe drumul spre Corbu va intra în reabilitare.
“Am fost astăzi împreună cu președintele CJC, dl. Mihai Lupu, pe teren și am convenit împreună să demarăm lucrările cât mai repede, cu sprijinul Regiei Județene de Drumuri”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.
Consiliul Județean a efectuat expertiza tehnică, pe baza căreia noi vom executa reparația podului. Dacă totul decurge bine, în maximum 2-3 săptămâni vom începe lucrările!

Continue Reading

Administratie/politica

Are nevoie Constanța de statui? Municipalitatea dorește să amplaseze noi monumente în bătrânul Tomis

Published

on

Are Constanța nevoie de statui? Credeți că există personalități care ar merita să aibă un monument în cinstea lor? Doriți să vă implicați în modelarea și ordonarea spațiului urban?  Atunci, vă rugăm să studiați cu atenție propunerile de mai jos referitoare la amplasarea unor monumente noi în bătrânul Tomis și să ne transmiteți opiniile dumneavoastră.  

Amplasamentele avute în vedere sunt situate în zona istorică a orașului. Printre criteriile care au determinat selecția lor se găsesc fezabilitatea, semnificația și prezența în vecinătate a unor edificii sau imprejurimi care să poată contribui semnificativ la obținerea unei imagini valoroase.

Propunerile cu care vin în fața dumnevoastră specialiști și reprezentanți ai mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei (Primăria Constanța, Muzeul de Istorie Națională și arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N.Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța) sunt următoarele:

1.Împăratul Constantin cel Mare

Amplasamentul propus este situat pe strada Termele Romane, în vecinătatea Edificiului Roman cu Mozaic.

2.Regele Carol I, în apropierea statuii ce o întruchipează pe Regina Elisabeta

Amplasamentul propus este situat în Parcul Cazinoului, în vecinătatea promenadei de pe faleză, pe latura de Vest a scărilor de acces dinspre intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Termele Romane.

3 Regele Ferdinand, în vecinătatea Palatului Regal

Amplasamentul propus se află situat în interiorul spațiului verde cu perimetru triunghiular, determinat de bulevardul Tomis, strada Traian și strada Vasile Alecsandri.

4.Remus Opreanu

Amplasamentul propus este situat pe strada Traian, în apropierea unei alei de acces către sediul Consiliului Județean Constanța.

5.Cella Serghi, cât mai aproape de mare

Amplasamentul propus este pe promenada falezei Cazinoului, în apropierea aripii de nord-vest a clădirii Cazinoului.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe adresa de email birouldepresa@primaria-constanta.ro sau puteți comenta la această postare.

Mai mult, pentru a asculta glasul dumneavoastră, vom organiza în scurt timp o dezbatere la care sunt invitați să participe toți cei interesați de aspectul orașului în care trăiesc. Vom reveni cu toate detaliile.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222