Connect with us

Actualitate

Afaceri de criză | Măștile de protecție și combinezoanele, la mare căutare

Published

on

Din cauza stării de urgență, tot mai mulți întreprinzători s-au văzut nevoiți să își schimbe domeniile de activitate, ca să nu dea faliment. Este și cazul unei  constănţence, care a trecut de la perdele la măşti şi combinezoane. Femeia a reușit, ce-i drept cu mult efort și sacrificii, să pună pe picioare o afecere profitabilă și chiar să ofere câteva lorcuri de muncă unor femei aflate în situații dificile.

În atelierul Georgianei, o tânără întreprinzătoare din Constanța, mașinile de cusut funcționează în continuu de dimineață și până seara. Sute de măști și combinezoane ies din mâinile croitoreselor pricepute și iau apoi drumul unităților sanitare din județ.  Nici una dintre ele nu s-a gândit vreodată că va ajunge să facă măști de protecție ori combinezoane. Unele fac tiparele, altele trag la mașina de cusut, însă nimeni nu stă.

“Niciodată nu mi-am închipuit că o să fac măști. Și mai ales pentru situația în care suntem acum, în starea de urgență lumea are nevoie, și noi am avut nevoie, tocmai de aceea ne-am și axat pe aceste măști.”, spune CORINA, croitoreasă

“Trebuia să ne gândim la o variantă să nu ajungem să închidem sau să băgăm în șomaj tehnic. Vânzările scăzuseră cu peste 50%. Ne-a venit ideea, văzând la televizor măști de protecție foarte scumpe, așa că am vrut să încercăm varianta cu bumbac. Am încercat în două straturi, dar protecția nu a fost tocmai bună, am încercat în trei straturi și am încercat în patru straturi ca să protejăm omul cât mai bine.”, declară GEORGIANA ȘERBAN, patron

Georgiana recunoaște că nu i-a fost ușor. Nu știa de unde se procură materialele, cum trebuie obținute avizele sanitare, însă încet-încet, după nopți nedormite a reușit să răzbată. A trebuit chiar să mai angajeze încă doua fete pentru a face față solicitărilor.

“Mi-a fost foarte greu, pentru că nimeni nu îți dă nicio informație, te ocupi tu de tot ce e necesar, nopți nedormite, acum mă apucă 3 dimineața și nu mai dorm, totul s-a dat peste cap.”, declară GEORGIANA ȘERBAN, patron

“Eu eram clienta dânșilor, de aici îmi luam perdele și am văzut măștile pe site. Le sterilizăm acasă și ne putem descurca pe o perioadă mai lungă de timp.”, spune o clientă

Astfel, nu este zi în care pragul atelierului să nu fie trecut de zeci de clienți dornici să achiziționeze măștile făcute în atelierul tinerei.

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Actualitate

„Mai ai timp 1 zi…”

Published

on

Comercianții mai au o singură zi, astăzi – marți, pentru a conecta casa de marcat la sistemul informativ al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Anunțul de pe site-ul instituției a fost actualizat: „Mai ai timp 1 zi…”

Cei care nu se conformează, începând de miercuri, 1 decembrie, riscă amenzi cuprinse între 8.000 – 10.000 lei.

Contribuabilii care vor achiziționa case de marcat după 1 decembrie 2021, se vor conecta la data instalării.

Excepție fac comercianții care utilizează aceste case de marcat în zone fără acoperire în privința comunicațiilor electronice. Aceștia vor trebui să transmită o declarație (Formularul F4110), în format PDF cu XML atașat.

Lunar, ANAF va transmite prin SPV mesaje despre eventuale disfuncționalități privind fișierele transmise de casele de marcat.

Sursa: ANAF

Continue Reading

Actualitate

Programul autobuzele în minivacanţa de 1 Decembrie

Published

on

Autobuzele CT BUS vor circula în program de weekend, în minivacanţa de 1 Decembrie, cu prima cursă la ora 5.45 şi ultima cursă la 23.00.

Pentru buna desfăşurare a paradei de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, autobuzele de pe liniile 100, 100C, 44, 51 şi 14 vor avea traseul modificat miercuri, 1 decembrie. Între orele 9.00 şi 12.00 şi între orele 13.00 şi 14.00, mijloacele de transport în comun vor circula cu antemergător al Poliţiei Române, fără oprire, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis, iar, între orele 12.00 – 13.00, nu vor merge deloc.

Tonetele de bilete şi abonamente CT BUS de la Gară şi de la Baba Novac, Brotăcei, Bulevard, Cireşica, Dacia, Delfinariu, Eliberării, Tomis III, Km 4 – 5, Km 5, Magazinul Tomis, Piaţa CET, Poarta 6, Spital, Vamă vor funcţiona marţi, 30 noiembrie, între orele 7 şi 19.00, iar cele de la Km 4 – Bila, Poarta 1, Gară L 101 vize, Primăverii, între orele 9.00 şi 17.00.

Miercuri, 1 decembrie, doar chioşcul de la Gară, în dreptul staţiei 40-43, va avea program lung, între orele 7.00 şi 19.00, celelalte vor fi deschise între orele 7.00 şi 13.00.

Continue Reading

Actualitate

Programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic, suspendate

Published

on

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic. Motivul: eficientizarea liniilor de finanţare.

“Preocuparea continuă a Administraţiei Fondului pentru Mediu este de a îmbunătăţi programele de finanţare, astfel încât să fie asigurată creşterea succesului acestora, iar extinderea digitalizării mecanismelor de implementare şi adaptarea ghidurilor de finanţare la realităţile contemporane reprezintă instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. În sensul celor expuse şi în vederea identificării elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanţare din portofoliu, Administraţia Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor, astfel: începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla şi Rabla Plus şi începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Administraţia Fondului pentru Mediu.

AFM anunţă că în perioada următoare va analiza modul de derulare al acestor programe şi, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanţare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanţării să fie mai simple şi să asigure o eficienţă sporită în utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, evaluarea evoluţiei acestor programe va fi realizată şi prin prisma disponibilităţilor financiare rezultate din sesiunile actuale, precum şi din perspectiva construcţiei bugetare pentru anul 2022, precizează sursa citată.

Toate informaţiile de care au nevoie românii vor fi publicate în curând pe site-urile AFM şi MMAP sau transmise prin intermediul mass-media.

Sursa: AFM

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222