Connect with us

Actualitate

Aeroportul ,,Maramureş” s-a relansat în transportul aerian internaţional

Published

on

Primul avion spre Antalya, a decolat de pe Aeroportul Internaţional ,,Maramureş” în dimineaţa zilei de sâmbătă, 1 iunie. Este vorba despre cea mai mare aeronavă care a aterizat şi a decolat de pe pista maramureşeană, un Airbus 321, de 216 locuri, care a plecat din Baia Mare cu un grad de încărcare de peste 90%.

,,Am avut cu toţii mari emoţii în dimineaţa zilei de sâmbătă. (…). Mă bucur că am reuşit să arătăm tuturor celor care n-au avut încredere, că lucrările la aeroport se pot finaliza, că aeroportul este cu adevărat internaţional. Le mulţumesc partenerilor care au avut încredere în noi, încă de acum câteva luni, iar Prestige Tour este unul dintre primii operatori care ne-au acordat încrederea lor. Este foarte important că maramureşenii au acum ocazia de a alege dintre ofertele mai multor operatori, iar concurenţa a fost mereu benefică.”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş.

În acest moment, pentru aeroportul din Baia Mare, nu mai există nicio restricţie de aterizare, pentru nici un fel de aeronavă, indiferent de intemperii, şi foarte curând vor fi operate noi zboruri spre alte destinaţii internaţionale.

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta