Connect with us

Actualitate

ADER, lansat oficial la Constanţa

Published

on

Emoţii, determinare şi solidaritate, la conferinţa de lansare oficială a noului partid înfiinţat în oraşul de la malul mării – ADER Constanţa. Sub deviza „Om între oameni”, membrii partidului au trasat priorităţile esenţiale pentru oraşul Constanţa, strategiile şi proiectele ce ar trebui conturate cât mai rapid, pentru ca oraşul de la malul mării să conteze din ce în ce mai mult pe harta investiţiilor din România.

“Judeţul Constanţa trebuie să îşi valorifice din plin avantajele! Partidul ADER îşi doreşte un model bazat pe investiţii, care poate să asigure resurse sustenabile pentru dezvoltare. Priorităţile pentru judeţul Constanţa sunt: dezvoltarea infrastructurii portuare. Un alt punct care trebuie atins este agricultura. Construcţia unui spital regional de urgenţă, adus la standarde europene, modernizarea infrastructurii rutiere şi feroviare.”, declară DANIEL-CIPRIAN FILIP, preşedinte ADER Constanţa

 

“Dacă putem să ne gospodărim exemplar la noi acasă, le vom arăta oamenilor că putem să gospodărim la fel de bine şi o localitate, şi un judeţ, inclusiv o ţară. Trebuie să facem acest exerciţiu şi să demonstrăm oamenilor că putem să administrăm bine judeţul şi la fel de bine, oraşul Constanţa! Şi sunt sigur că se poate, pentru că văd oameni foarte capabili aici, la Constanţa. “, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

La conferinţa de presă susţinută în noul sediu, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 40,  au participat personalităţi marcante ce fac parte din partidul ADER, iar evenimentul s-a bucurat de prezenţa a zeci de susţinători ai grupării politice care îşi propune să schimbe soarta României.

“Implicarea mea în acest proiect al Asociaţiei ADER este totală. Pentru că totul porneşte din interiorul fiecărui om. Dacă eşti devotat aşa cum Asociaţia este creată pe baza celor patru piloni: educaţie, încredere, hotărâre şi solidaritate, a venit momentul să schimbăm lucrurile în România!”, declară DORINELA IRIMIA, preşedinte Asociaţia ADER Constanţa

Rând pe rând, membrii partidului, sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din Diaspora, au ţinut discursuri şi au trasat concret obiectivele partidului.

“Mesajul meu din partea românilor plecaţi din ţară este unul singur: vrem să ne întoarcem în ţară la noi! Aceşti oameni au plecat nu pentru a trăda ţara, ci au plecat ca să aibă o viaţă mai bună pentru ei şi pentru familiile lor rămase aici.”, declară FLORIN TĂTARU, preşedinte ADER Diaspora

Finalul evenimentului a fost marcat printr-o serie de cântece patriotice, recitate de artişti vestiţi, sosiţi la Constanţa.

 

Actualitate

Clienţii City Insurance, societate aflată în insolvenţă, sunt protejaţi

Published

on

Deținătorii unei polițe de asigurare emisă de Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A sunt protejați prin lege, în urma retragerii autorizației de funcționare și constatarea stării de insolvență a acestei societății.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va prelua evidențele complete ale dosarelor de daună, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizației de funcționare a societății. Imediat după preluarea acestora, FGA va publica listele potențialilor creditori de asigurare și va face plățile în conformitate cu prevederile legale. Cei care aleg să denunțe polița deja emisă, o pot face după care se pot asigura la o altă companie autorizată.

 

Continue Reading

Actualitate

Un comandant român premiat de IMO

Published

on

International Maritime Organization a decernat premiile Bravery at Sea. Anul acesta, 23 de state membre și 4 organizații partenere IMO au făcut 37 de nominalizări pentru cele 3 secţiuni de premiere:
  • Premiul anual Exceptional Bravery at Sea;
  • Certificat of commendation (Certificat de elogiere/recunoaștere);
  • Letter of commendation (Scrisoare de elogiere/recunoaștere).
În premieră, România a nominalizat trei comandanți români care, împreună cu echipajele lor, au salvat (în 2020) pe mare 27 de vieți: cdt Bogdan Rusu, cdt Florin Negrău și cdt Constantin Dinu.
Dintre cei 3 nominalizați, cdt. Bogdan Rusu a primit premiul ,,Letter of commendation”. Este prima formă de recunoaștere, din istoria premiilor IMO, a contribuției unui navigator român la salvarea vieții pe mare.

Continue Reading

Actualitate

Este nevoie de sânge! Vino și tu să donezi!

Published

on

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) din Constanța roagă persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 25 septembrie, în intervalul 8:30-13:00.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile medicilor nu își ating obiectivul.

Continue Reading

Actualitate

Misiune încheiată cu succes

Published

on

Misiune încheiată cu succes. Fregata „Regina Maria” a încheiat participarea la Operația NATO „Sea Guardian”, în Marea Mediterană, și se îndreaptă spre portul Constanța, unde va acosta în acest weekend. Bilanțul celor trei săptămâni în care fregata românească a deținut conducerea grupării navale NATO conține un spectru complex de misiuni executate, peste 800 de interogări și verificări ale navelor participante la traficul din Mediterană, aproximativ 5.500 de mile marine parcurse și două escale, în porturi din Italia și Malta.

Fregata „Regina Maria” și nava de patrulare croată HRV „Vukovar” au desfășurat misiuni care au contribuit la cunoașterea traficului maritim din bazinul mediteranean, la susținerea libertății de navigație și la consolidarea securității pe flancul sudic al Europei.

Operația „Sea Guardian” s-a desfășurat în cele trei medii, naval, submarin și aerian. Gruparea navală a fost susținută de un submarin spaniol de unul german, precum și de avioane de patrulare maritimă și aeronave de avertizare timpurie ale forțelor armate ale Italiei, Greciei și Turciei. Elicopterul IAR Puma Naval, ambarcat la bordul fregatei „Regina Maria”, a contribuit, alături de celelalte aeronave militare și submarine, la detecția și identificarea timpurie a navelor cu caracter suspect și a mărit capabilitățile grupării, asigurând o capacitate de reacție sporită.

Prin intermediul marinarilor militari români și croați, mesajul NATO a fost transmis către traficul naval de mici dimensiuni, în timpul misiunilor de inspecție și control executate.

În plus, în timpul celor două escale din porturile Augusta (Italia) și Valletta (Malta), fregata „Regina Maria” a fost un ambasador al NATO și al României, prin misiunile de diplomație navală desfășurate. Vizitele oficialilor militari români la autoritățile militare și civile din Italia și din Malta au contribuit la promovarea imaginii Forțelor Navale Române, în plan internațional.

Fregata „Regina Maria” a încheiat cea de-a cincea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, dovedind că Armata României contribuie activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității la granițele maritime europene, cât și prin intermediul diplomației navale.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222