Connect with us

Actualitate

ADER, lansat oficial la Constanţa

Published

on

Emoţii, determinare şi solidaritate, la conferinţa de lansare oficială a noului partid înfiinţat în oraşul de la malul mării – ADER Constanţa. Sub deviza „Om între oameni”, membrii partidului au trasat priorităţile esenţiale pentru oraşul Constanţa, strategiile şi proiectele ce ar trebui conturate cât mai rapid, pentru ca oraşul de la malul mării să conteze din ce în ce mai mult pe harta investiţiilor din România.

“Judeţul Constanţa trebuie să îşi valorifice din plin avantajele! Partidul ADER îşi doreşte un model bazat pe investiţii, care poate să asigure resurse sustenabile pentru dezvoltare. Priorităţile pentru judeţul Constanţa sunt: dezvoltarea infrastructurii portuare. Un alt punct care trebuie atins este agricultura. Construcţia unui spital regional de urgenţă, adus la standarde europene, modernizarea infrastructurii rutiere şi feroviare.”, declară DANIEL-CIPRIAN FILIP, preşedinte ADER Constanţa

 

“Dacă putem să ne gospodărim exemplar la noi acasă, le vom arăta oamenilor că putem să gospodărim la fel de bine şi o localitate, şi un judeţ, inclusiv o ţară. Trebuie să facem acest exerciţiu şi să demonstrăm oamenilor că putem să administrăm bine judeţul şi la fel de bine, oraşul Constanţa! Şi sunt sigur că se poate, pentru că văd oameni foarte capabili aici, la Constanţa. “, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

La conferinţa de presă susţinută în noul sediu, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 40,  au participat personalităţi marcante ce fac parte din partidul ADER, iar evenimentul s-a bucurat de prezenţa a zeci de susţinători ai grupării politice care îşi propune să schimbe soarta României.

“Implicarea mea în acest proiect al Asociaţiei ADER este totală. Pentru că totul porneşte din interiorul fiecărui om. Dacă eşti devotat aşa cum Asociaţia este creată pe baza celor patru piloni: educaţie, încredere, hotărâre şi solidaritate, a venit momentul să schimbăm lucrurile în România!”, declară DORINELA IRIMIA, preşedinte Asociaţia ADER Constanţa

Rând pe rând, membrii partidului, sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din Diaspora, au ţinut discursuri şi au trasat concret obiectivele partidului.

“Mesajul meu din partea românilor plecaţi din ţară este unul singur: vrem să ne întoarcem în ţară la noi! Aceşti oameni au plecat nu pentru a trăda ţara, ci au plecat ca să aibă o viaţă mai bună pentru ei şi pentru familiile lor rămase aici.”, declară FLORIN TĂTARU, preşedinte ADER Diaspora

Finalul evenimentului a fost marcat printr-o serie de cântece patriotice, recitate de artişti vestiţi, sosiţi la Constanţa.

 

Actualitate

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă

Published

on

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 1.900 de pachete cu țigarete.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 23.000 de lei.

La finalizarea perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediu 6 persoane, iar în urma audierilor s-a dispus continuarea urmării penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de un bărbat, de 62 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Constanța și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

Continue Reading

Actualitate

Noutăți pentru seniorii municipiului Mangalia

Published

on

Consilierii locali din Mangalia au adoptat, în ultima ședință ordinară, un proiect de hotărâre prin care seniorii localității să beneficieze de o serie de măsuri de protecție socială.

În semn de respect pentru aceștia, persoanele care au împlinit 70, 75, 80, 85, 90, 95 și 100 de ani, dar şi 50 de ani de la căsătorie sunt recompensate, lunar, de municipalitate. Persoanele care au împlinit 70 sau 75 de ani primesc de la administrația publică locală 350 de lei, iar cei care au împlinit 80 și 85 de ani, precum și cei care împlinesc 90 de ani, alături de familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie primesc câte 400 de lei. Cuplurile care au ajuns la 60 de ani de căsătorie și peste această cifră primesc, de asemenea, câte 1.000 de lei.

Pe lângă recompensele financiare, toți seniorii orașului sunt felicitați de edilul municipiului Mangalia, într-un cadru festiv, iar printr-o nouă modificare în HCL, vârstnicii beneficiari ai acestei măsuri vor primi acasă și câte un tort pentru a marca ziua de naștere.

De ajutorul acordat de municipalitate beneficiază și persoanele recent pensionate, printr-un program implementat de administrația locală, intitulat „Respect”. Astfel, reprezentanții  municipalității acordă 500 de lei persoanelor pensionate pentru aportul adus la dezvoltarea orașului, de-a lungul anilor, dar și flori, diplome, precum și câte un tort.

Continue Reading

Actualitate

Direcția de Sănătate Publică din Constanța dă startul campaniei „Prin mișcare, o sănătate mai bună!”

Published

on

Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța organizează în luna iulie campania națională a informării despre efectele activității fizice, cu sloganul „Prin mișcare, o sănătate mai bună!”.

Campania se adresează adulților și vârstnicilor cu boli cronice și dizabilități cu scopul de a îi informa despre îmbunătățirea stării de sănătate, prin adoptarea unui program regulat de activitate fizică, adecvat stării de sănătate pentru adoptarea unui stil de viață activ, cu beneficii demonstrate științific asupra sănătății și stării de bine. Studiile europene indică faptul că românii se implică mult mai puțin în activități fizice față de media europenilor.

În timp ce mai puțin de jumătate din europeni nu fac nici o activitate fizică, în România, procentul populației sedentare este de 63%. De asemenea, interesul pentru exerciții fizice și sport a scăzut cu 3 procente într-un interval de patru ani. Campania își propune creșterea numărului de persoane informate despre efectele benefice ale activității fizice și a consecințelor inactivității fizice și sedentarismului asupra sănătății fizice și psihice și despre nivelele minime de activitate fizică recomandate pentru persoanele cu boli cronice și dizabilități.

În cursul pandemiei COVID-19, nivelul de activitate fizică a scăzut considerabil în rândul tuturor categoriilor de populație. Mai multe studii efectuate pe perioada pandemiei au confirmat faptul că pacienții COVID-19 pozitivi cu un stil de viață sedentar au avut un risc sporit de spitalizare și deces datorat COVID-19 comparativ cu pacienții care au avut un nivel oarecare de activitate fizică.

Coordonarea campaniei la nivel național este realizată de Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică. La nivel județean, coordonarea implementării campaniei este asigurată de Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța prin Compartimentul de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate.

Continue Reading

Actualitate

Operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului 

Published

on

Parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. 

Substanţa utilizată este Solfac Trio, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii.

Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate.

În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.

Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.

Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222