Connect with us

Actualitate

ADER îşi măreşte familia. Partidul ADER contează tot mai mult pe harta politică a României

Published

on

Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie contează tot mai mult pe harta politică a României. După înfiinţarea numeroaselor filiale în majoritatea judeţelor ţării, dar şi in Diaspora, a sosit rândul oraşului Hârşova din judeţul Constanţa să se alăture proiectului ce îşi propune reconstrucţia ţării noastre.

“Sunt sigură că o să prindă contur şi că o să atragă oameni care până acum nu au fost implicaţi politic şi care doresc într-adevăr să schimbe în bine faţa României. ADER Hârşova are intenţia de a candida şi la alegerile locale, să creăm o administraţie puternică, profesională, capabilă să răspundă nevoilor stringente ale oamenilor din această localitate.”, declară MARIANA PELELUNGĂ, preşedinte ADER Hârşova

La inaugurarea sediului din Hârşova au fost prezenţi reprezentanţi de seamă ai partidului ADER, în frunte cu preşedintele Neculai Onţanu.

“Sunt proiecte care pot fi dezvoltate, mai ales în domeniul turismului balnear şi nu numai. Să aducă oraşului Hârşova resurse importante din punct de vedere financiar, economic, iar oraşul se poate dezvolta foarte mult şi poate deveni o perlă turistică, spun eu, a României.”, declară NECULAI ONŢANU, preşedinte ADER

“Sunt motivat sufleteşte atunci când, datorită profesiei mele, pot şi salvez vieţi omeneşti. De aceea m-am alăturat acestui proiect important ce are la bază trei cuvinte cheie, care pot face ca România să funcţioneze aşa cum trebuie: democraţie, educaţie şi reconstrucţie.”, declară DANIEL CIPRIAN FILIP, preşedinte ADER Constanţa

“Sunt aici pentru că am găsit motivaţia sufletească şi valoarea unei echipe devotate de la care ai multe lucruri de învăţat. ADER şi-a stabilit misiunea de a contribui la dezvoltarea socială şi economică a României, la dezvoltarea conştiinţei civice a cetăţenilor români.”, declară DORINELA IRIMIA, preşedinte Asociaţia ADER Constanţa

Menit să aducă o schimbare în bine şi să revigoreze sistemul din temelii, partidul ADER este format din oameni ce activează în diferite domenii profesionale şi au un scop comun: o ţară în care oamenilor să le fie bine.

“Trăim tragedia oamenilor tineri care pleacă afară, a specialiştilor care pleacă afară, a medicilor care pleacă afară, găsind un trai mai bun acolo, un salariu mai bun.”, declară GHEORGHE ONŢANU, vicepreşedinte ADER   

Tocmai pentru a evita aceste situaţii cu care, de altfel, ne-am obişnuit, şi membrii ADER Hârşova  îşi doresc pentru oraşul lor perspective pentru ca oamenii să aibă un trai mai bun.

Actualitate

Omagiu pentru Eminescu

Published

on

Astăzi s-au împlinit 171 de ani de la nasțerea Luceafărului poeziei româneşti, iar la Cumpănă atât Mihai Eminescu, cât și Ziua Culturii Naționale au fost celebrate și anul acesta în comuna constănțeană printr-o serie de activităţi culturale, care de data aceasta au fost mult mai restrânse din cauza pandemiei de Covid-19.

Elevii liceului Nicolae Dumitrescu din comuna Cumpăna au depus o coroană de flori la monumentul închinat poetului Eminescu din localitate și au recitat rând pe rând versuri ce îi poartă amprenta poetului  simbol al țării noastre.

Momentul de omagiere a devenit deja o tradiţie respectată în fiecare an la Cumpăna.

Continue Reading

Actualitate

A început etapa a doua de vaccinare anticovid

Published

on

Vineri, 15 ianuarie a început și la Constanța etapa a doua a vaccinării anticovid. Primii la care au ajuns echipele mobile ale Direcției de Sănătate Publică au fost bătrânii din centrele rezidențiale și angajații acestora. La Căminul de persoane vârstince din Constanța interesul pentru vaccinare a fost unul destul de ridicat printre beneficiari. Nu la fel au stat lucrurile însă în cazul angajaților. Din cei 90 doar 20 și-au exprimat acordul pentru administrarea vaccinului.

La căminul de bătrâni din Constanța sunt în jur de 200 de beneficiari. Mai bine de jumătate dintre ei au fost de acord să se vaccineze, deoarece au considerat că sănătatea este prioritară, iar vaccinul nu face altceva decât să îi ajute în lupta cu virusul care a ucis mii de oameni până acum.

De când s-a declanșat pandemia de Covid-19, căminul de bătrâni din Constanța a fost unul dintre principalele focare din județ. Aici, din cei 200 de bătrâni, 150 s-au infectat de a lungul timpului. Tocmai de aceea s-au și decis în număr mare să facă vaccinul.

Începând de luni, 18 ianuarie și toate persoanele de peste 65 de ani se vor putea  vaccina la centrele din municipiu și județ. Iar pentru cele care au probleme de deplasare, municipalitatea din Constanta pune la dispoziție  transport  gratuit prin serviciul “Ability Taxi” la centrul de imunizare.

La nivelul județului Constanța există 18 centre de vaccinare, dintre care două în oraș. Deocamdată însă vor fi deschise doar opt, urmând ca ulterior și celelalte să devină funcționale.

Continue Reading

Actualitate

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, partener în proiectul european EALING

Published

on

Proiectul se referă la posibilitatea navelor de a se alimenta cu energie electrică de la mal, pe timpul staționării în porturi. Astfel, nu se mai consumă carburanți pentru producerea energiei, iar emisiile de gaze se reduc semnificativ.

EALING are la bază necesitatea implementării soluțiilor OPS – (Onshore Power Supply – furnizarea de energie de la țărm) în porturile maritime TEN-T, pentru a răspunde în special cerințelor formulate în European Green Deal, precum și în alte Directive UE ce privesc crearea și utilizarea infrastructurii dedicate combustibililor alternativi, precum și stabilirea unui cadru pentru facilitarea investițiilor durabile în acest domeniu.

Proiectul este coordonat de Fundația Valencia Port și este finanțat prin programul european Connecting Europe Facility 2019. Cei 16 parteneri implicați sunt autorităţi portuare, asociații profesionale, autorități din Spania, Italia, Germania, Grecia, Bulgaria, România, Slovenia și Portugalia.

Obiectivele ce urmează a fi realizate sunt:

  • evaluarea performanțelor operaționale și de mediu ale porturilor participante, în cadrul operațiunilor de alimentare a diferitelor tipuri de nave (Ro-Ro, Ro-Pax, portcontainere, nave de pasageri);
  • contribuția la dezvoltarea în continuare a unui cadru comun armonizat și interoperabil al UE, pentru implementarea infrastructurii și echipamentelor OPS în porturi, cu o strânsă cooperare între toate părțile interesate din sectorul maritim;
  • realizarea tuturor studiilor tehnice, de mediu, socio-economice și financiare necesare pentru accelerarea pregătirii și lansării etapei de lucrări de infrastructură OPS;
  • implementarea infrastructurii și echipamentelor OPS în cel puțin 16 porturi din diferite regiuni ale UE (Marea Mediterană, Marea Neagră și Atlantic).

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta