Connect with us

Actualitate

Acuzații grave la Constanța. Un medic psihiatru ar fi fost agresat de polițiștii locali

Published

on

Acuzații grave la adresa polițiștilor locali din Constanța. Un reputat medic psihiatru susține că a fost agresat de un om al legii după ce a încercat să le interzică hingherilor să tragă cu arma în câinii maidanezi chiar  lângă bolnavii psihici. Femeia, care este șefa secției exterioare de neuropsihiatrie a Spitalului Județean Constanța s-a ales cu o entorsă și și-a scos certificat medico-legal. Varianta ei este susținută de colegi care spun  că hingherii ar fi putut răni și alți pacienți care se aflau în acel moment în curte. Acum este anchetă internă, iar medicul va face plângere penală.

Curtea Secției de Psihiatrie s-a transformat în urmă cu câteva zile în poligon de trageri. Totul după ce o echipă de firmă de ecarisaj cu care Primăria Constanța are contract, însoțită de doi polițiști locali au venit să strângă maidanezii din curtea unității medicale. Nu s-au gândit nici măcar o secundă că acolo sunt pacienți cu afecțiuni psihice care ar putea avea reacții violente. Au scos arma cu tranchilizante și au tras asupra unui câine.

Speriată de ce ar putea să se întâmple, șefa secției de neuropsihiatrie a încercat să îl împiedice pe medicul veterinar să folosească arma. În acest moment însă a fost prinsă de la spate de unul dintre politiștii locali și imobilizată, mai ceva ca un infractor.

Angajații secției de neuropsihiatrie spun că echipa de hingheri, dar și cea de la poliția locală au acționat fără să se legitimeze în prealabil, să explice prezența lor acolo, astfel încât medicii să poată lua măsuri, iar pacienții să nu aibă de suferit. De cealaltă parte poliția locală, dar și Primăria Constanța, cea care are contract cu firma care se ocupă de serviciul de ecarisaj, susțin că intervenția s-a făcut conform legii.

Medicul și-a scos deja certificat medico-legal, iar în zilele următoare va face plângere penală la Parchet împotriva polițiștilor și a hingherilor. Ancheta se face și la spital, pentru a afla dacă există vreo solicitare din partea conducerii pentru ridicarea câinilor maidanezi din curtea unității și dacă șeful secției a fost anunțat în prealabil de această acțiune.

Sursa foto: bugetul.ro

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222