Connect with us

Sport

A cucerit lumea tenisului la 10 ani

Published

on

Este mică şi plăpândă, însă pe teren este un adversar de temut. Iris Zbranca are numai 10 ani şi este deja campioană naţională la tenis. Micuţa tenismenă ne-a primit în lumea ei unde am putut să o admirăm în toată splendoarea…jucând.

În capul meu e să joc bine, nu să câştig neapărat sau să pierd. Când aveam 5 ani jumătate am fost într-o sală mare şi la primul antrenament am început să plâng.”, a mărturisit Iris.

Cu toţii ştim că tenisul este un joc care maturizează, însă mai ştim că un învingător, înainte de a câştiga, trebuie să înveţe să şi piardă.

„Sunt dezamagită la momentul respectiv, dar după fiecare meci pe care îl pierd sunt veselă, îmi revine zâmbetul. În timpul meciului sunt mai încordată, dar…important e să ştii să pierzi, pentru că de câştigat orice om câştigă.”, spune emoţionată micuţa campioană.

Dorinţa de a ajunge pe podium i-a adus eroinei noastre trofee şi medalii, iar ultimul titlul, cel de campioană naţională, l-a dobândit chiar anul acesta.

Nelipsit de la fiecare antrenament sau concurs este tatăl campioanei noastre. Cu greu şi-a stăpânit emoţiile când a povestit despre fetiţa lui.

Poate e prea devreme spus muncă la vârsta asta dar totuşi e muncă să stai 4-5 ore pe terenul de tenis ….e muncă multă, dar dacă o faci cu pasiune…mai este şi mâine o zi.”, a spus Geo Zbranca, tatal tenismenei.

Nu este o noutate că oraşul de la malul mării a dat lumii campioni în multe domenii. Practic, putem defini oraşul Constanţa ca o rampă de lansare pentru viitorii campioni mondiali.

sursă foto: arhivă personală Geo Zbranca

Actualitate

Mangalia va avea un stadion modern

Published

on

Stadionul central ,,Callatis” va fi reabilitat cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții. Zilele trecute, au fost efectuate câteva intervenții specifice în teren, iar în perioada următoare vor fi demolate vechile structuri. În locul acestora, va fi construită o bază sportivă modernă, dotată cu nocturnă.

,,Vom pune la dispoziția copiilor din Mangalia un loc potrivit pentru diverse competiții sportive, atât pe suprafața de joc acoperită cu gazon, cât și pe terenul multifuncțional, unde practicanții diverselor discipline sportive își vor putea desăvârși aptitudinile.”, promite primarul Radu Cristian.

 

Continue Reading

Actualitate

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită urgentarea procesului de vaccinare pentru sportivi

Published

on

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului Coronavirus să urgenteze procesul de vaccinare al salariaţilor din Sport şi Tineret care doresc să se imunizeze imediat.

Având în vedere natura activităţilor, contactul direct cu publicul, programele de pregătire a tinerilor şi sportivilor, este necesar ca personalul din domeniile noastre de activitate să aibă acces cât mai repede posibil acest vaccin pentru protecţia lor şi a celor cu care intră zilnic în contact.

Conform procedurii anunţate pe canalele oficiale, ne aflăm în etapa a II-a a Procesului de vaccinare din România, etapă în care angajaţii din domeniile considerate esenţiale, inclusiv domeniile Sport şi Tineret se pot programa numai după ce au fost deja înscrişi pe platformă de către instituţia la care lucrează. Din acest punct, angajatul poate decide singur când şi unde se programează, dar există şi varianta în care instituţia angajatoare duce la capăt procedura în locul său, făcând şi înscrierea şi programarea.

Totodată, reprezentanții sindicatului solicită actualizarea situaţiei privind numărul salariaţilor care doresc să se vaccineze. Este nevoie de o nouă chestionare a personalului cu privire la dorinţa acestora de se vaccina având în vedere faptul că în urma noilor informaţii apărute în spaţiu media, a detaliilor despre prospect, efecte adverse şi durata de imunizare, tot mai mulţi dintre reprezentanții SNST doresc să intre în program. Conform sondajului SNST, intenţia de vaccinare a celor din Sport şi Tineret este de 67%; la întrebarea dacă doresc să se vaccineze, au răspuns: da: 67%, nu: 15,8 %, nu m-am decis: 17,2%.

sursa foto: SNST

Continue Reading

Actualitate

Unicul Complex Olimpic de Natație va fi operațional în luna martie

Published

on

Complexul Olimpic de Natație Otopeni, investiţie a cărei valoare totală depăşeşte 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafață de 7.000 mp și are 6 bazine de înot, dintre care un bazin de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv are o capacitate de 2.797 de locuri pentru spectatori şi va putea găzdui competiții naționale și internaționalea. Complexul este dotat cu vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri, cu o înălțime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilități şi a fost semnat contractul de furnizare a acestora. În curând va fi definitivat și planul de distribuție a curentului electric, iar în scurt timp vor fi făcute și primele teste cu bazinele încărcate cu apă.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta