Connect with us

Actualitate

800 de studenţi participă la ,,Zilele Educaţiei Medicale”

Published

on

Devenit o tradiţie, evenimentul ,,Zilele Educaţiei Medicale”, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a debutat astăzi, 29 martie, în incinta palatului Facultăţii de Medicină ,,Carol Davila”.

Anul acesta, ,,Zilele Educaţiei Medicale” se vor desfăşura pe parcursul a 10 zile, până în data de 7 aprilie. Participarea la ZEM este gratuită pentru toţi studenţii înscrişi: 700 de studenţi la modulul cu predare în limba română şi 100 la modulul cu predare în limba engleză.

,,Acest proiect a luat naştere din dorinţa studenţilor la medicină de a le oferi colegilor, din toţi anii de studiu, oportunitatea de a avea acces la o educaţie complementară ariei curriculare standard. Astfel, colegii noştri pot participa, la alegere, la o conferinţă, un workshop şi o activitate de educaţie medicală, dintr-o paletă largă de evenimente (9 conferinţe, 40 de workshopuri şi 20 de activităţi de educaţie medicală).”, a declarat Rareş Băloi, preşedintele SSMB.

Activităţile de educaţie medicală fac parte dintr-un concept, introdus recent în tematicile internaţionale, care facilitează procesul de învăţare şi dezvoltarea pluridisciplinară, atât individuală, cât şi de grup.

„Zilele Educaţiei Medicale”(ZEM), un proiect realizat de studenţi pentru studenţi, în cadrul Departamentului pentru Educaţie Medicală (Standing Committee on Medical Education) din cadrul FASMR, a fost iniţiat la nivel local, în 2008, de către SSMB şi implementat din anul 2010 la nivel naţional, în universităţile de medicină partenere din Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

 

Sursa: umfcd.ro

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Actualitate

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

Published

on

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a stins în spital, după ce fusese internat în urmă cu câteva zile.

Date din CV
– absolvent al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, 1976, clasa specială de fizică
– absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985, cu media generală 9,74
– medic primar de Chirurgie generală, 1998, cu media 9,88
– doctor în medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr.T.Popa” Iaşi în 1999
– cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa din octombrie 1990
– asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar în cadrul catedrei de Discipline Clinice Chirurgicale a Facultăţii de Medicină – Universitatea „Ovidius”
– profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa  din 20 iulie 2007
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa – 2006-2011
– şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa – martie 2011-octombrie 2014
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa din 2015

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta