Connect with us

Actualitate

8.122 de familii nevoiaşe vor beneficia de pachete cu produse de igienă

Published

on

8.122 de familii nevoiaşe din ţară vor beneficia, în luna martie, de pachete cu produse de igienă. Acţiunea face parte din campania naţională de informare şi de conştientizare a populaţiei, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 implementată de Crucea Roşie Română cu sprijinul financiar al organizaţiei United States Agency for International Development, prin intermediul apelului global al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Fiecare pachet cu produse de igienă conţine detergent, săpun, hârtie igienică, aparate de ras, pastă şi periuţă de dinţi, detergent de vase, dezinfectant universal, produse pentru igiena personală. Pachetele vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii Române direct la domiciliul beneficiarilor, persoane nevoiaşe, familii cu mulţi copii, persoane în vârstă cu venituri foarte mici, persoane care locuiesc în zone rurale sărace sau izolate.

În perioada octombrie 2020 – februarie 2021, 470 voluntari de Cruce Roşie din toată ţara, instruiţi prin sesiuni speciale de informare, s-au deplasat în 560 de localităţi în special din mediul rural sau în comunităţi aflate în risc de infectare, unde au discutat cu 124.707 de adulţi despre prevenţia îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 şi au oferit sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 şi despre modalităţile de reducere a stresului provocat de virus. Tot în această perioadă voluntarii, au susţinut pentru 22.137 de elevi, sesiuni de educaţie pentru sănătate şi suport emoţional atât fizic în şcoli cât şi în sistem online.

În cadrul campaniei au fost distribuite 306.000 fly-ere şi 30.450 de afişe cu informaţii structurate pe categorii de vârstă în unităţile şcolare, în 751 de comunităţi – sate, cartiere mărginaşe, comunităţi religioase, companii, platforme industriale, unităţi sanitare – şi zone cu risc de infectare – pieţe, târguri, gări etc. În mediul online au fost realizate zeci de materiale de informare care au ajuns la publicul larg.

Un plus al campaniei de informare a fost componenta de feedback comunitar prin care, în funcţie de nevoile de informare ale populaţiei, constatate la nivel local, filialele de Crucea Roşie au adaptat comunicarea punând accent pe aceste nevoi. Una dintre provocările cel mai des întâlnită a fost lipsa produselor de igienă şi de curăţenie pe care familiile nevoiaşe să le folosească pentru a se proteja de infecţia cu virusul SARS-COV2.

“Igiena corectă reprezintă arma cea mai sigură cu care putem lupta pentru a preveni şi limita infecţia cu SARS-Cov2. Însă pentru familiile vulnerabile, procurarea produselor de igienă este uneori aproape imposibilă. Aceste familii se luptă zilnic pentru a-şi acoperi nevoile de bază pentru a supravieţui. Distribuindu-le produse de igienă oferim acestora o şansă în plus pentru a se ţine departe de virusul SARS-CoV-2”, declară IOAN SILVIU LEFTER, director general Crucea Roşie Română.

Pentru publicul general, Campania naţională de informare şi conştientizare a populaţiei în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online şi pe reţelele de socializare prin publicarea de materiale şi prin apelul la respectarea măsurilor de protecţie şi informaţii corecte şi complete despre vaccinarea anti COVID-19.

sursa foto: Crucea Roșie Română

Actualitate

Caravana mobilă revine! Mamografii digitale GRATUITE, pentru femeile din județul Constanța

Published

on

În luna octombrie, echipa medicală revine cu Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași, dotată cu mamograf digital, în județul Constanța.

Femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii.

Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie.

Expunerea durează în medie 8-10 minute.

Din luna octombrie, femeile din județul Constanța care îndeplinesc criteriile din proiect se pot programa pentru mamografii digitale gratuite, cu dublă citire, la Spitalul Orășenesc Hârșova, telefon ‪0758.343.231‬ sau ‪0768.510.731‬, de luni până vineri, între orele ‪9.00-15.00‬.

Spitalul Orășenesc Hârșova este singurul din județul Constanța intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează proiectul ONCOFEM.

Programul se derulează până în decembrie 2023, iar echipa medicală își propune să ajungă în cât
mai multe localități din cele 12 județe vizate de proiect.

Calendarul deplasărilor va fi anunțat din timp pe pagina de Facebook a Institutului, https://www.facebook.com/IROIASI/ .

Continue Reading

Actualitate

Se oprește apa în localitatea Poiana

Published

on

Pentru executarea lucrărilor de modernizarea la nivelul sursei și stației de pompare Galeșu din județul Constanța, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă funcționarea acestora începând de marți – 04 octombrie 2022, ora 22.00, până joi – 06 octombrie 2022, ora 10.00.

În această situație, abonații alimentați cu apă brută din localitatea Poiana vor rămâne fără apă în intervalul mai sus menționat. Sursa Galeșu asigură o parte importantă din necesarul de apă brută care alimentează Complexul de tratare și înmagazinare Palas și din acest motiv se vor face toate manevrele necesare în vederea asigurării debitului necesar din sursele Cișmea și Caragea Dermen.

Investiția face parte din Contractul de lucrări – CL35:” Reabilitare Stație de Pompare apă brută Galeșu; Reabilitare Complex Înmagazinare Palas: SP1, SP2 și rețele în incintă, Reabilitare puț P0 Constanța Nord, județul Constanța” în valoare de aproximativ 50 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților pe care îi asigură că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în perioada estimată. Totodată, utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Continue Reading

Actualitate

Sezon estival fără pierderi de vieți omenești în Mamaia și Constanța

Published

on

Peste 1.400 de persoane au avut nevoie în această vară de intervenția salvamarilor constănțeni, arată raportul realizat la final de sezon de Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Sezonul a fost unul greu, cu sute de intervenții și salvări dar fără pierderi de vieți omenești. Salvamarii au depus toate eforturile pentru ca sezonul estival să decurgă fără evenimente neplăcute atât pentru constănțeni, cât și pentru turiștii aflați pe litoral.
Anul acesta, peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor au lucrat la capacitate maximă și au vegheat plajele din Constanța și Mamaia. Serviciul de salvare acvatică – salvamar și de prim ajutor pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia se desfășoară în baza contractului încheiat de Primăria Municipiului Constanța cu ANSPSR. În perioada de extrasezon, 10 salvamari vor supraveghea plajele din Constanța și Mamaia și vor interveni în situațiile de
urgență.

Continue Reading

Actualitate

Atenție! Se depun cererile pentru ajutoare de încălzire

Published

on

Oamenii care au nevoie de ajutoare pentru încălzire în perioada sezonului rece pot depune cereri în acest sens începând de luni, 3 octombrie.

Ajutoarele pentru încălzire în sezonul 2022-2023 se acordă în cadrul a patru surse de încălzire: energie termică, gaze naturale, energie electrică şi alte surse de încălzire (lemne, combustibili solizi sau petrolieri), potrivit antena3.ro

Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiilor) şi de 2.053 lei (persoane singure). Cu excepţia ajutorului pentru energie termică, în cazul căruia compensarea se calculează în funcţie de consum, valorile maxime ale celorlalte ajutoare care pot fi acordate sunt: 250 lei (gaze naturale), 500 lei (energie electrică) şi 320 lei (alte surse de încălzire).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222