Connect with us

Actualitate

7 ani cu Vivo! Constanţa

Published

on

Super-petrecere aniversară la VIVO! Constanţa, la împlinirea a şapte ani de existenţă. Timp de trei zile, vizitarorii centrului comercial au avut parte de nenumărate surprize din partea organizatorilor. Încă de vineri, de când a început distracţia la VIVO! Constanţa, copiii, dar nu numai, au avut ocazia să fie dirijori ai Orchestrei de sticlă.

“Sunt şapte ani de surprize, şapte ani de diferite momente speciale trăite cu toţi vizitatorii noştri. Astăzi avem alături de noi doi artişti foarte cunoscuţi în România, este vorba de Alina Eremia şi de Vunk. Toţi cei prezenţi în centrul nostru comercial vor putea întâlni diferite surprize pregătite doar pentru ei”, a declarat director marketing VIVO! Constanţa, Marius Rusescu.

VIVO! a devenit şi un tărâm de poveste, unic în Constanţa, în care personaje fantastice s-au aflat la tot pasul prin centrul comercial. Nu au lipsit uriaşii care au jonglat pe monociclu şi au avut momente de improvizaţie la înalţime, dar nici Omul Pasăre şi Zâna Zânelor, care au ajuns la VIVO! Constanţa şi au adus cu ei o maşină de făcut baloane, spre încântarea celor mici, dar şi celor mari. Au răspuns prezenţi la petrecerea VIVO! Constanţa şi alte personaje fantastice precum Alchimistul, Cavalerul Fumului, Balerinele Luminoase dar şi Bufonii Regali. Surpriza serii pregătită de reprezentanţii centrului comercial a fost super-concertul susţinut de Alina Eremia, urmată de trupa Vunk.  Seara s-a încheiat cu un foc de artificii, iar cei care au vrut să se relaxeze în centrul comercial au putut să o facă şi cu un cocktail non-alcoolic, ascultând ritmurile fabuloase ale unui DJ de poveste.

 

 

Actualitate

Trei noi decese de COVID-19, la Constanța

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat  un nou record 4.761 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 33.843 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 205.793 de cazuri și 147.932 pacienți vindecați. De asemenea 1.009 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 73 de decese, toate decesele sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării a fost și aici înregistrat un nou record 126 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.865 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 14 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.42 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 24 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Numărul de decese la care a ajuns Constanța acum la 113.

Deces nr 111: Femeie, 75 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, edem pulmonar acut, hipertensiune arterială grad III, cardiopatie hipertensivă și valvulară, insuficiență mitrală severă, obezitate morbidă), decedată la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 112: Bărbat, 80 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială, hipertensiune arterială grad III, insuficiență cardiacă clasa II-III NYHA, diabet zaharat), decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Deces nr 113: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență respiratorie cronică, boală pulmonară obstructivă cronică, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică, epilepsie), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.865  de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 113 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 430 de persoane internate, dintre care 393 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.252 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 518 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 72 de cadre didactice, 112 elevi, 37 de studenți și 21 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 345 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (90), asistenți medicali (140) și personal auxiliar (115).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 906 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta