Connect with us

Actualitate

30 de tone de pește confiscate

Published

on

Peste 30 de tone de pește au fost confiscate de poliţiştii români, dar şi din Spania.  150 de percheziții au fost efectuate în aria municipiului București, dar și a județului Constanța.  Ar fi vorba despre o grupare formată din sute de persoane care ar fi creat un mecanism de procurare ilegală de pește din afara țării, pentru ca ulterior să îl comercializeze în România.  Aceasta ar fi acționat pe mai multe paliere, la nivelul cărora erau constituite grupări distincte, în funcție de obiectul de activitate precum braconajul piscicol, transportul de marfă și comercializarea.

Peștele era obținut din apele teritoriale ale Italiei, Spaniei și Franței, acolo unde pescuitul era interzis, captura fiind  în condiții improprii de consum. Cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol ar fi fost depozitată și transportată fără a avea autorizație sanitar-veterinară, așa cum impune legislația în domeniu.

S-a constatat faptul că aducerea în România a peștelui s-ar fi realizat prin folosirea unor documente falisficate, prin intermediul unor societăți românești cu obiect de activitate în domeniul comercializării produselor piscicole, special înființate pentru a servi activității infracționale.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, datorită complexității cauzei, precum și a caracterului transfrontalier.  Simultan sunt efectuate anchete în Italia, Spania, Franța, Ungaria și Portugalia.

Cu sprijinul Autorității Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost distrusă întreaga cantitate de pește confiscată. Totodată a fost dispusă începerea urmăririi penale în rem, continuându-se cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, comercializare de produse alterate, evaziune fiscală, cât și deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui.

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Actualitate

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

Published

on

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a stins în spital, după ce fusese internat în urmă cu câteva zile.

Date din CV
– absolvent al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, 1976, clasa specială de fizică
– absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985, cu media generală 9,74
– medic primar de Chirurgie generală, 1998, cu media 9,88
– doctor în medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr.T.Popa” Iaşi în 1999
– cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa din octombrie 1990
– asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar în cadrul catedrei de Discipline Clinice Chirurgicale a Facultăţii de Medicină – Universitatea „Ovidius”
– profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa  din 20 iulie 2007
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa – 2006-2011
– şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa – martie 2011-octombrie 2014
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa din 2015

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta