Connect with us

Diverse

2,7 milioane de euro pentru un ton roșu

Published

on

Un ton de 278 de kilograme s-a vândut sâmbătă cu preţul record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) la Tokyo, un succes neaşteptat pentru primele licitaţii de Anul Nou din piaţa Toyosu, relatează AFP .
“Este un ton frumos, mai scump decât preconizam”, a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patronul lanţului de restaurante Sushi Zanmai.
Tonul roșu a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei). Preţul per kilogram revine la 10.000 euro/kg.
Sâmbătă dimineaţă, la 05:10 ora locală (joi 20:10 GMT), clopotele au răsunat pentru a da startul vânzării. Sute de toni proaspeţi sau congelaţi au fost adjudecaţi în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care îl înţeleg doar cei iniţiaţi.
Este vorba de prima vânzare cu strigare de la începutul anului la Toyosu, piaţa inaugurată la 11 octombrie şi care îi succede legendarei Tsukiji care a fost închisă după 80 de ani de istorie.

Sursa: Agerpres

Foto: Captura YouTube

Diverse

Continuă asfaltarea în cartierul Compozitorilor

Published

on

Asfalt în loc de pământ pe aleile Muzicii și Ion Voicu din cartierul Compozitorilor. După ce săptămâna trecută a fost turnat asfalt pe strada Sabin Drăgoi și pe aleea Iosif Sava, angajații administratorului drumului public au intervenit cu utilaje de asfaltare pe aleile Muzicii și Ion Voicu.

Prin programul de investiții în infrastructura rutieră pe care municipalitatea îl implementează în cartierul Compozitorilor, tot mai multe străzi impracticabile sunt redate comunității.

Astfel, pe cele două străzi, zona carosabilă a fost reamenajată pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții optime. În etapa premergătoare asfaltării, infrastructura terenului a fost consolidată prin lucrări de excavare și compactare.

Se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

În paralel, echipele și utilajele continuă intervențiile asupra zonei carosabile pe străzile Clopoțeilor și Ion Voicu.

Reprezentanții municipalității fac din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în perimetrul în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

Continue Reading

Diverse

Rulouri de gazon, pe bulevardul Mamaia

Published

on

Continuă montarea rulourilor de gazon pe bulevardul Mamaia. Aspectul peisagistic s-a schimbat complet prin montarea acestora pe scuarul care desparte cele două sectoare de șosea.

Echipele municipalității au finalizat montarea rulourilor pe tronsonul cuprins între străzile I.Ghe. Duca și Mihai Viteazu, iar zilele acestea se lucrează la așternerea pământului vegetal pentru montarea gazonului până în intersecția de la Capitol.

Verdeața este întreținută permanent cu îngrășăminte speciale, greblată, tunsă și udată cu un sistem performant de irigații, cu aspersoare reglabile tip spray pentru acoperirea uniformă a suprafeței.

Prin aceste lucrări, municipalitatea urmărește îmbunătățirea calității spațiului verde actual prin adăugarea de noi insule de verdeață de care să se bucure toți locuitorii orașului.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Graficul lucrărilor din această săptămână

Published

on

Continuă investițiile în modernizarea tramei stradale, în municipiul Constanța. Zilele acestea, echipele execută concomitent lucrări de reabilitare în mai multe zone din orașul de la malul mării.

Conform graficului de lucru, în această săptămână se consolidează infrastructura trotuarelor pe strada Salcâmilor și pe bulevardul Mamaia, la intersecția cu bulevardul Tomis. Tot pe bulevardul Mamaia, lucrările de reabilitare a pavimentului progresează pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu.

În paralel, se recondiționează cu asfalt trotuarele din zona Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Se intervine asupra zonei carosabile pe strada Soveja, porțiunea cuprinsă între strada Primăverii și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe strada Prelungirea Tulcei și pe aleea adiacentă bulevardului I.C. Brătianu, delimitată de blocurile MA4 și MA5.

În cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe aleea Muzicii, strada Ion Voicu, aleea Ion Voicu și strada Clopoțeilor.

În parcarea delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic se execută lucrări de asfaltare pentru îmbunătățirea condițiilor de acces rutier și pietonal.

Echipele municipalității continuă să monteze indicatoare rutiere în mai multe locații din oraș și să recondiționeze echipamentele de semaforizare. Totodată, se aplică marcaje rutiere la trecerile de pietoni, în parcările asfaltate și la sensurile giratorii.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta