Connect with us

Societate

23 septembrie – Ziua europeană a produselor ecologice

Published

on

România se bucură de un număr de peste 12.000 de operatori înregistrați în agricultura ecologică, care este un tip de agricultură durabilă prin care producția alimentară se realizează în armonie cu natura și biodiversitatea bunăstarea animalelor.
23 septembrie este, de asemenea, echinocțiul de toamnă, când durata zilei este egală cu cea a nopții, un simbol al echilibrului între agricultură și mediu care se potrivește în mod ideal producției ecologice
Crearea unei zile europene a produselor ecologice a fost anunțată în Planul de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice, prezentat în martie de Comisia Europeană, care are drept scop stimularea producției și consumului de produse ecologice, utilizarea unui procent de 25% din terenurile agricole pentru agricultura ecologică până în 2030, precum și dezvoltarea semnificativă a acvaculturii ecologice.

Societate

Traficul de mărfuri pe Dunăre, element important în cadrul relaţiilor economice româno-austriece

Published

on

Ambasadorul Republicii Austria în România, E.S. Adelheid Folie, a vizitat astăzi portul Constanţa. Aceasta a fost însoţită de Consulul Republicii Austria la Bucureşti, Michael Schwed şi de Consulul Onorific al Republicii Austria la Constanţa, Marius Puiu.
Directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Florin Vizan, a prezentat oaspeţilor portul Constanţa, facilităţile oferite, dar şi proiectele de dezvoltare ale acestuia.
În cadrul discuţiilor cu conducerea Administraţiei Porturilor Maritime, a fost subliniat faptul că ambele tări riverane Dunării, Austria şi România, au întreprins în permanenţă acţiuni menite să îmbunătăţească navigabilitatea pe Dunăre şi s-au implicat în proiecte pentru atragerea traficului de mărfuri pe acest coridor de transport.
Oficialii austrieci şi-au manifestat deschiderea pentru iniţierea unor proiecte comune, care să dezvolte tranzitul de mărfuri pe Dunăre.

Continue Reading

Societate

Reprezentanta României la Miss International 2022, cotată foarte bine de experții în concursuri de frumusețe

Published

on

Reprezentanta României la Miss International 2022, Ada-Maria Ileana, este cotată foarte bine de experții în concusuri de frumusețe. Miss International este unul dintre cele 3 mari și prestigioase concursuri de frumusețe din lume (alături de Miss World și Miss Universe). Se află la a 60-a ediție și este urmărit de milioane de fani din jurul lumii. Participantele la finală promovează cu această ocazie și imaginea turistică a țării lor.

Contează mult activitățile susținute de candidate de-a lungul timpului, precum acte caritabile, proiecte culturale sau organizare de evenimente. Pe de altă parte, finala Miss International este cea mai importantă competiție de Miss din acest an la care participă România.

Ada-Maria Ileana reprezintă România la cea de-a 60-a ediție a Miss International, în decembrie 2022, în Tokyo, Japonia.

Ada Maria Ileana este prezentă în majoritatea topurilor fanilor și specialiștilor din toată lumea, top 5 – top 15. Românii trebuie să înțeleagă că, alături de marii noștri artiști sau sportivi, și competițiile Miss de top sunt extrem de importante pentru promovarea imaginii naționale, iar reprezentantele României sunt adevărate ambasadoare ale țării.

Continue Reading

Societate

2023 va fi anul circuitelor și al destinațiilor inedite

Published

on

Alături de destinațiile turistice clasice, din ce în ce mai mulți români optează pentru destinații inedite, mai puțin vizitate până în prezent, precum și pentru destinații îndepărtate, exotice, circuite și croaziere oceanice și maritime.

DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium și de circuit, înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a lansat deja programele pentru anul viitor,  iar dinamica rezervărilor, față de aceeași perioadă a anului trecut, este foarte ridicată.

Există acea categorie de turiști, care doresc să aprofundeze cât mai mult o destinație, să cunoască tradițiile, obiceiurile, cultura sau gastronomia locului. Aceștia vor regăsi în portofoliul DAL Travel „marile circuite”. În funcție de cerere, topul țărilor incluse de către noi, în „marile circuite”, pentru 2023, este condus de: Argentina, Columbia, Cuba, Israel, Thailanda, Vietnam, Tunisia, Iran, Irlanda și Portugalia.

De asemenea, DAL Travel a pregătit pentru anul viitor peste 40 de circuite noi, dintre care se evidențiază: Canada & Yellowknife – Aurora Boreală (plecare pe 24 februarie 2023), Uganda-Ruanda (plecare pe 2 martie), Marele Circuit al Pakistanului (plecare pe 24 martie), Australia și Uluru – Noua Zeelandă (plecare pe 25 aprilie), Guyana, Surinam, Trinidad și Tobago (plecare pe 26 aprilie), Polinezia Franceză (programată pentru iunie 2023), Angola și Gabon (plecare pe 26 iunie), „Acasă la Heidi – Elveția văzută din tren” (plecare pe 28 iunie), Algeria și Tunisia (plecare pe 3 octombrie).

Dorim să avem în portofoliu toate țările lumii care prezintă un grad de siguranță și pot fi vizitate. Lista țărilor promovate de noi se extinde de la an la an. Firește, sunt câteva țări din lume care nu pot fi vizitate la ora aceasta, din motive obiective, dar visul nostru ar fi ca absolut toate destinațiile să poată fi vizitate, pentru că turism înseamnă pace, armonie, comunicare. Anul trecut, de exemplu, vedetele circuitelor noastre au fost Peru și Iran, două țări la care nimeni nu s-ar fi gândit acum 10-15 ani, cu excepția exploratorilor și călătorilor temerari”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Specialiștii DAL Travel remarcă o creștere a cererii pentru croazierele oceanice, maritime dar și fluviale, pentru anul viitor. La acestea, rezervările au crescut cu aproximativ 40%, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Topul celor mai solicitate croaziere este condus de cea la Cercul Arctic (plecare pe 16 iunie), urmată de o croazieră fluvială trans europeană Strasbourg – Budapesta, pe fluviile Rin și Dunăre (plecare pe 18 aprilie), croazieră mediteraneeană în Cipru, Israel și Egipt (plecare pe 4 iunie), croazieră Islanda – Scoția – Irlanda (plecare pe 8 august), croazieră pe Marea Roșie – Egipt, Iordania, Arabia Saudită (plecare pe 24 martie) și croazieră în Golful Persic (plecare pe 16 februarie).

Deja există și câteva circuite sold out pentru anul viitor (Chile – Argentina – Brazilia, din perioada vestitului carnaval de la Rio de Janeiro și Nepal – Bhutan).

Cel mai popular circuit de lux este Deluxe Egipt, care include și o croazieră pe Nil, fiind urmat în top, de circuitele de lux ale Iordaniei și cel al Portugaliei.

DAL Travel a alcătuit și un top al cererii privind tipul de produs turistic, pentru 2023:

  1. Circuite combinate între mai multe țări
  2. Mari circuite dedicate unei singure țări
  3. Croaziere
  4. Sejururi în destinații calde

Continue Reading

Actualitate

Lions Club Constanța organizează spectacolul de caritate ,,HRANĂ ȘI PENTRU SUFLET”

Published

on

Duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 16:00 va avea loc a XXI-a ediţie a evenimentului de caritate ,,HRANĂ ȘI PENTRU SUFLET”. Spectacolul din acest an este dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, fiind organizat de Lions Club Constanța în parteneriat cu Teatrul de Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța și Trupa de teatru „Thetis” a Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța.

Spectacolul caritabil, care pune în scenă ,,Micul infern” de Mircea Ștefanescu, va avea loc la Sala Teatrului de Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanţa (str. Dr. Aristide Karatzali nr. 16). Fondurile acumulate cu ocazia acestui eveniment vor fi folosite pentru cadourile destinate beneficiarilor acţiunilor desfășurate în luna decembrie (copii, persoane cu dizabilităţi și bătrani necăjiţi).

Lions Club Constanța este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Toţi membrii clubului activează ca voluntari, nefiind retribuiţi. Motto-ul ,,leilor”din întreaga lume este: ,,Noi servim” (We Serve).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222