Connect with us

Actualitate

21 august – Ziua Medicinei Militare

Published

on

„Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.” – (jurământul lui Hippocrate)

Ziua medicinei militare se sărbătoreşte în fiecare an la 21 august, dată la care, în anul 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat fiinţă Corpul Ofiţerilor Sanitari ai Armatei.

 

Actualitate

Constanța a înregistrat cel de-al 54-lea deces

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.333  noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 23.030  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 111.550       de cazuri. De asemenea 665 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 42 de decese, toate prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 45 noi cazuri, ajungându-se la un total de 2.280 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 9 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.

Menționăm faptul că în data de 19 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 54 este un bărbat, de 74 de ani, din Constanța, ce prezenta drept comorbidități hipertensiune arterială grad III, obezitate severă, cardiopatie, neoplasm pulmonar, diabet zaharat. Bărbatul a decedat la Institutul “Ana Aslan” din Otopeni.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.280 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 54 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 258 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

 

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.199 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 124 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 161 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (53), asistenți medicali (67) și personal auxiliar (41).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 298 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

 

Continue Reading

Actualitate

Pentru copiii Constanței

Published

on

Acest weekend a fost pentru echipa eTrezirea și candidatul din partea PPUSL la funcția de primar a municipiului Constanța, Horia Constantinescu, unul destinat copiilor, a activităților pe care aceștia le pot desfășura la Palatul Copiilor din Constanța, într-un spațiu reabilitat. De ziua lui, Horia Constantinescu a vrut să facă un cadou tinerei generații, să facă și altceva, să se implice în activități diferite, iar cei mici, dar și părinții au fost extrem de încântați de faptul că zona s-a schimbat la față într-o perioadă relativ scurtă, datorită și cu ajutorul voluntarilor.

Procesul de reabilitare a obiectivelor din Parcul Palatului Copiilor a fost demarat în primăvara acestui an. A fost refăcută structura serelor, au fost montate geamuri noi, iar sistemul de alimentare cu apă a fost repus în funcțiune, iar din acest weekend, copiii au putut intra în noile sere, alături de profesori pentru a planta florile preferate.

Concomitent, s-a lucrat la renovarea a patru din cele zece căsuțe, amplasate în vecinătatea serelor. Nici pista de karting nu a fost uitată de către voluntari. Și aceasta a fost, de asemenea, curățată, iar cei mici ne-au făcut și o demonstrație după o perioadă în care pista nu a putut fi accesibilă.

În perioada efectuării lucrărilor de reabilitare la Palatul Copiilor au fost colectate peste 300 de tone de deșeuri, zona curățată reprezentând doar a șasea parte din suprafața parcului.

Lucrările de reabilitare a Parcului Palatului Copiilor vor continua cu o nouă etapă și în perioada următoarea, iar eTrezirea speră să angreneze cât mai mulți voluntari în acest scop.

Continue Reading

Actualitate

TEDxConstanța 2020

Published

on

Cu ocazia celei de a cincea ediție TEDxConstanța de la malul mării, te invităm să ni te alături și de data aceasta. Anul 2020 s-a  dovedit încă de la început unul dur. Având în vedere acest lucru, credem că un eveniment TEDx axat pe tema pe care o propunem se află în conformitate directă cu starea reală a contextului global și ar putea la fel de bine să ne ghideze prin aceste vremuri dure atunci când devenim mai conștienți de forma noastră tranzitorie. Conștientizarea fragilității umane ne oferă noi perspective, ne dă șansa de a schimba lucrurile și de a avea parte de un final diferit și favorabil nouă ca oameni, atât împreună, cât și individual pe plan personal și profesional. Omul a sfidat multe legi de-a lungul anilor și a reușit să se ridice din cenușă asemenea păsării Phoenix, iar acum, într-un punct de cotitură, trebuie s-o facă din nou, iar noi am ales momentul: 3 Octombrie 2020. Pentru siguranța voastră și a celor dragi vouă, ne-am decis să vă ușurăm participarea mutând totul online. Pentru mai multe detalii cu privire la participarea voastră în cadrul evenimentului vă așteptăm pe www.tedxconstanta.ro. Nu pierde oportunitatea care îți poate schimba viața! Salvează un loc, ocupă-l și ascultă! O nouă perspectivă îți poate lumina calea.

„În 2020, Ediția a 5-a TEDxConstanța ne aduce provocări în plus la nivel organizatoric și, în același timp, și oportunități: ne adresăm unui public mai larg și pentru prima data avem și 2 vorbitori internaționali!” a declarat Cornel Marcu, deținătorul licenței de organizare a evenimentului TEDxConstanta. Tot acesta adaugă: „Tema de anul acesta sperăm sa aducă participanților un plus extraordinar: ideea că schimbarea perspectivelor ne ajută să ne adaptăm, implicit să mergem mai departe și într-un fel special, să ne ofere unghiuri importante despre cunoașterea noastră și a celorlalți!”.

Pe data de 3 Octombrie 2020 te așteptăm să iei parte la evenimentul anului. Vino să asculți ce au de spus vorbitorii TEDxConstanța. Ediția de anul acesta vă va uimi în adevăratul sens al cuvântului. Printre vorbitorii ce vor ocupa locul de pe covorul roșu TEDx se află și Ciprian Stănescu (Co-Fondator, Social Innovation Solutions), Răzvan Popescu-Mirceni (director al S.E.O.P.M.M), Dan Amariei (vocalist al trupei OCS), Cristina Tartău (arhitect și supraviețuitor COLECTIV), Alina Greavu (aka ALUZIVA), Teia Ciulacu (fondatoare a Asociației ViitorPlus), Clemente Cappello (antreprenor) și Bîlbă Anca (psihoterapeut), dar lista nu se oprește aici. Pentru a vedea lista completă accesează www.tedxconstanta.ro și verifică ce noutăți au mai apărut.

Un eveniment TEDx este o întâlnire locală unde se alternează discursuri live și clipuri înregistrate la conferințele TED. Evenimentele TEDx sunt planificate și coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate. Fiecare eveniment este dezvoltat independent, fiind unic la nivel de conținut și design, dar totodată, cu caracteristici comune. Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locala și, ca orice alt eveniment TED, nu conține nicio urmă de agendă comercială, religioasă sau politică. Scopul evenimentului este să reprezinte o scânteie pentru conversații, conectare și comunitate. Toate evenimentele TEDx prezintă probleme variate și o diversitate de voci din mai multe discipline.

„TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. TED în sine se distinge de alte conferințe. Este vorba despre discursuri de 18 minute, sau mai puțin, ce abordează cu pasiune unele dintre cele mai inovative idei de pe planetă. Vorbitorii TED și TEDx abordează cele mai dure întrebări ale umanității, încercând să răspundă cu inovație, spirit întreprinzător și optimism. TED este o suită de discursuri scurte, pregătite cu atenție, demonstrații și performanțe ce concentrează o idee și o gamă largă de subiecte pentru a promova învățarea, inspirația și curiozitatea spre a provoca o serie de conversații care contează cu adevărat. TED este o serie de conferințe globale inițiată în Statele Unite în 1984, organizate pentru a răspândi ideile ce merită promovate.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta