Connect with us

Societate

2019 aduce creşteri salariale pentru bugetari

Published

on

De la 1 ianuarie, bugetarii beneficiază din nou de o creştere salarială, potrivit Legii salarizării. Cei care nu vor primi bani în plus la salarii sunt medicii şi asistentele, care au primit de la 1 martie 2018 o majorare până la nivelul din 2022.

  „În fiecare an, începând din 2019 până în 2022, se creşte la bugetari cu 25% din diferenţa la salariu. Atenţie, ce înseamnă această diferenţă, pentru că au fost multe confuzii în ultima perioadă, s-a spus că se creşte cu 25% pe brut, de la 1 ianuarie. Nu, este 25% din diferenţă. De exemplu, eu am acum un salariu, să zicem, de 2.000 de lei şi în grilă, în lege, este scrisă o cifră de 6.000 de lei care ar trebui să fie salariul meu în 2022. Asta înseamnă că diferenţa între ceea ce am acum în plată şi ceea ce urmează să primesc în 2022, când este intrarea efectivă a legii în vigoare, este de 4.000 de lei. 25% din această diferenţă înseamnă 1.000 de lei creştere în fiecare an”, anunţat, la începutul acestui an, Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale.

Totodată, de la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie creşte de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele cu studii superioare şi care au cel puţin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei pe lună.

Sursa: Mediafax

Societate

Pregătiri pentru piața volantă din Piața Ovidiu

Published

on

Pregătirile pentru piața volantă care va funcționa la sfârșitul acestei săptămâni sunt în plină desfășurare. Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 – 14:00, vă așteptăm în Piața Ovidiu să vă aprovizionați cu fructe și legume proaspete, autohtone, de la producători locali din județele Constanța și Tulcea.
Nu vor lipsi vedetele verii: pepenii, zmeura și roșiile, cu gust și miros îmbietor.
Până la acest moment, și-au anunțat prezența producători de fructe, legume și produse apicole din Ceamurlia de Jos (jud. Tulcea), Cumpăna, Lumina, Năvodari și Cobadin.

Continue Reading

Actualitate

Persoanele aflate în dificultate financiară pot găsi sprijin la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice

Published

on

În contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vine în sprijinul persoanelor fizice aflate în imposibilitate de plată.

Astfel, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015.

În cadrul întâlnirii periodice a Comisiei de Insolvență la Nivel Central, organism care reunește reprezentanți ai ANPC, ai mai multor ministere și ai Oficiulului Național al Registrului Comerțului, care s-a desfășurat pe 10 august 2022, cu participarea vicepreședintelui ANPC, Sebastian Hotca, au fost discutate condițiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 și posibilitățile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Acest demers este necesar pentru ca legislația în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluția economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.

,,Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvență a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta și pentru alte lămuriri, îi așteptăm la sediile noastre din toată țara, pentru a le oferi consiliere gratuită și sprijin.”, a declarat Ruxandra Badea, director al Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice

Prin procedura de insolvență a persoanelor fizice, este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă 1 an:

  • persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare, pot opta pentru procedura prin lichidare de active;
  • persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare și au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă, pot beneficia de ștergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Cei care sunt interesaţi să acceseze aceste proceduri, se pot informa de pe site-ul ANPC  sau pot lua legătura cu birourile teritoriale de insolvență din cadrul comisariatelor județene pentru protecția consumatorilor

 

Continue Reading

Societate

Abu Dhabi Ports Group, prima vizită de lucru în Portul Constanța

Published

on

Urmare a vizitei în Emiratele Arabe Unite, din luna iunie, a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, azi o delegație a Abu Dhabi Ports Group a sosit în portul Constanța. Oamenii de afaceri au fost însoțiți de Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, iar în această primă vizită se vor stabili termenii colaborării, pașii de urmat pentru o relație de afaceri durabilă.
Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group au făcut un tur tehnic în portul Constanța cu nava Anghel Saligny.
Vizita se înscrie în măsurile stabilite în iunie de România și Emiratele Arabe Unite pentru dezvoltarea colaborării în domeniul transportului și infrastructurii maritime dintre cele două țări.

Continue Reading

Societate

Delegație din Budapesta, la CNACN

Published

on

Astăzi, 2 august, conducerea Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile S.A. a primit vizita unei delegații din Budapesta (Ungaria).
Din delegația maghiară au făcut parte reprezentanți ai mai multor companii, printre care Eurogate Rail Hungary Zrt., Mahart Container Center Kft., MMV Magyar Magánvasút Zrt., PPS Logistic (Portul Sturovo), Rail Cargo Logistic Hungária Kft.
Directorul general CNACN S.A, Daniel Georgescu, alături de reprezentantul CNACN în Ungaria, László Erdélyi, au prezentat oaspeților activitățile specifice obiectului de activitate din dispeceratul companiei noastre.
Scopul acestei vizite a fost de menținere și dezvoltare a relațiilor de transport, precum și de a pune în valoare activitățile desfășurate de toate companiile prezente.

Continue Reading

Nordis Hotels

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222