Connect with us

Actualitate

15 mai: Stare de alertă

Published

on

Starea de urgență neprelungită, ieșiri fără declarație, instituirea stării de alertă, măști obligatorii, măsuri de relaxare în etape anunțate din două în două săptămâni, deschiderea saloanelor de coafură, a cabinetelor stomatologice, a muzeelor, deplasări doar în interiorul localității și întâlniri între grupuri de persoane nu mai mari de 3 persoane. În aceste rânduri pot fi sintetizate măsurile pe care șeful statului le-a anunțat recent.

„Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. În acest fel, data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai, vom intra într-o așa numită stare de alertă. Starea de alertă este prevăzută de legislația specifică. Această reglementează situația în cazul unei epidemii, cum este și cea în care ne aflăm acum. Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că a trecut epidemia. Epidemia nu a trecut. Nu putem spune că boala a trecut, dar trebuie să mergem mai departe. Îmi doresc să controlăm bine această perioada” a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Președintele României a mai anunțat faptul că așa-numita relaxare se va face pas cu pas. Astfel că noi decizii vor fi anunțate din două în două săptămâni, următorul calup de măsuri de relaxare venind la începutul lunii iunie.

 „Mulți se întreabă și mă întreabă ce se întâmplă mai departe. Așa numită relaxare se va face pas cu pas. De regulă cam de două săptămâni. Următorul calup de relaxare va fi la începutul lunii iunie și așa mai departe. Acum, din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de coafură, frizerie. De asemenea, se vor redeschide cabinetele stomatologice. Se deschid și muzeele, dar doar în condiții speciale. După 15 mai putem să ne mișcăm în interiorul localității, unde este nevoie. Dar nu este bine să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem”, a menționat Klaus Iohannis, președintele României.

Printre anunțurile făcute de către șeful statului se mai numără faptul că sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele, dar numai în condiții speciale.

„O altă măsură se referă la faptul că deplasările în afara localității de reședință sunt restricționate, însă există și excepții pentru cei care pleacă în interes de serviciu sau pentru probleme de sănătate. De asemenea, rămâne valabilă restricția potrivit căreia sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane”, a declarat șeful statului.

Așadar un nou set de măsuri de relaxare va fi așteptat la începutului lunii iunie, atunci când treptat și în etape vor fi ridicate și alte restricții, acest lucru fiind determinat și de situația în ceea ce privește COVID-19 din țară.

Actualitate

Noi locuri de parcare în cartierele Constanței

Published

on

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității. Terenurile eliberate de garaje sunt reamenajate și transformate în parcări. O nouă parcare a fost construită pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în dreptul blocului L7. 18 de noi locuri de parcare sunt disponibile pentru locuitorii din zonă. Suprafața carosabilă eliberată de garaje a fost reamenajată prin lucrări de pregătire a suprafețelor, asfaltare și trasare a marcajelor rutiere.

Lucrări similare au avut loc și pe aleea Poet Alexandru Gherghel. În locul garajelor au fost amenajate 39 de noi locuri de parcare, dintre care 4 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. O parte din teren a fost transformată în spațiu verde, suprafața fiind pregătită pentru plantare.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în alte zone din oraș. Pe strada Matei Millo, lângă Detașamentului de Pompieri Palas, se lucrează la refacerea suprafețelor în 4 zone distincte.

De asemenea, pe aleea Stadionului, în dreptul punctului termic, se construiesc 3 parcări. Infrastructura terenului este consolidată și se montează bordurile care vor delimita platforma parcărilor.

Continue Reading

Actualitate

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional

Published

on

De mâine sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine functional. Se vor aplica noi reguli de circulație la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Confort Urban continuă în această noapte lucrările de trasare a marcajelor rutiere și de montare a elementelor de girație, traficul rutier fiind restricționat parțial între orele 21:00-05:00. Noul sistem va fi funcțional începând de mâine și va conține două variante de fluxuri auto: varianta de funcționare curentă pentru trafic redus și varianta de funcționare cu flux prioritar pentru trafic intens.

Vă reamintim că această construcția este temporară, fiind necesară pentru monitorizarea valorilor de trafic, astfel încât să permită ajustarea elementelor de semnalizare rutieră.

Amenajarea rutieră este corelată cu resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Proiectul include și extinderea zonelor cu spațiu verde, pe o suprafață de 2500 mp.

Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenţie şi să circule cu viteză redusă.

Continue Reading

Actualitate

AUR pentru SCJU Constanța

Published

on

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

,,De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!, a declarat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef secție Neurologie.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele. Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.

 

Continue Reading

Actualitate

Motociclist rănit grav într-un accident, în Costinești

Published

on

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 20 mai, în localitatea Costinești, acolo unde a avut loc un accident rutier.

Potrivit primelor informații, la fața locului s-au deplasat două echipaje Smurd B și Saj C2.

Un bărbat in vârstă de 42 de ani a fost transportat la spital, aflându-se în stare inconștientă, cu diagosticul de traumatism cu leziuni multiple.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222