Connect with us

Administratie/politica

Bilanț la 3 ani de mandat: Comuna Lumina

Published

on

Bilanț la 3 ani de mandat! Sub această titlu, RoPressOnline demarează o campanie prin care ne propunem să aflăm ce au reușit să facă edilii din județ, în toată această perioadă, de la preluarea mandatului și până în prezent. Cine s-a descurcat mai bine, vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți. Astăzi, bilaț pentru Ioan Roman, edilul comunei Lumina.

Au fost trei ani grei, spune Ioan Roman, atunci când vorbește despre mandatul preluat în 2016. O perioadă dificilă, în care s-a muncit mult la primărie. Au fost scrise multe proiecte, parte dintre ele menite să răspunde așteptărilor locuitorilor din comună, în special celor referitoare la asfaltări și canalizare.

Astfel, spune edilul Ioan Roman, au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin PNDL 2, patru proiecte de asfaltare și trei de canalizare, dintre care au fost aprobate doar două, unul de asfaltare și unul de canalizare.  Se lucrează la această oră la rețeaua de canalizare, asfaltarea drumurilor urmând a fi făcută ulterior. Vorbim despre un proiect cu o valoare totală  de peste 3.600.000 de lei din care aproximativ 2.500.000 lei urmează să fie contribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale, diferenţa fiind acoperită de la bugetul local. Alți 6,4 km de străzi urmează a fi asfaltați printr-un proiect cu finanțare europeană, derulat prin  Agentia pentru Finantarea Investiilor Rurale. Însă lucrurile se mișcă greoi iar întârzierile sunt mari.

„La AFIR avem din luna martie proiectul depus pentru verificare. Au trecut patru luni și încă nu l-am primit. În septembrie-octombrie aș fi vrut să începem lucrările. Mă îngrozește gândul că va veni luna octombrie iar eu nu am reușit să implementez proiectul, ca procedură și ca lucrări.”, spune primarul Ioan Roman.  

Pe lângă cele două proiecte, cu bani de la bugetul local, până în prezent trei străzi au fost asfaltate, iar la alți doi kilometri se lucrează. În perioada următoare urmează a fi demarate lucrări de asfaltare și într-unul dintre cele mai vechi cartiere ale comunei. În total, cinci milioane de lei merg anul acesta, de la bugetul local către lucrările de asfaltare.  Prin fonduri europene, edilul Ioan Roman vrea să reabiliteze căminul cultural din comună și să realizeze un parc.

Alți 400 de mii de lei au fost investiți în două terenuri de sport, multifuncționale, în Lumina și Oituz.

Mai mult, administrația locală intenționează să construiască în curtea școlii din comună, o sală de sport, cu cofinanțare de la Consiliul Județean Contanța. Nu va fi un proiect grandios ci unul care să permită elevilor desfășurarea orelor de sport, în condiții bune, pe timp de iarnă. Cu bani de la bugetul local, până în toamnă edilul speră să realiuzeze și o casă mortuară. Proiecte au fost derulate și în cele două sate ce aparțin de Lumina, Sibioara și Oituz. În Sibioara a fost introdusă rețeaua de apă, iar la Oituz, se lucrează încă la  introducerea sistemului de canalizarei.

Pe tabla din biroul primarului stau enumerate prioritățile mandatului. Din păcate, spune edilul, rezultatele muncii se văd târziu, atunci când proiectele sunt finalizate iar pentru asta este nevoie de ani buni.

Actualitate

Constănţeanca Minodora Ion , avocata antimască, l-a ales pe Onţanu

Published

on

Avocata Minodora Ion a devenit o personalitate notorie după ce a câștigat în primă instanţă un proces împotriva Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat, proces în care solicita suspendarea obligativităţii purtării măștii de protecție.

De curând, Minodora Ion s-a hotărât să intre și în politică alături de Neculai Onţanu, fost primar al sectorului 2 al capitalei. Acesta conduce formaţiunea politică ADER în care avocata ocupă funcţia de vicepreşedinte.

„E un pas important pentru mine! Îi aştept pe constănţeni şi pe toți patrioții, pe cei care au avut probleme cu justiția, cei cărora li s-a făcut o nedreptate, să ni se alăture.

Deşi puteam alege orice alt partid, am ales ADER! Neculai Onţanu este mentorul meu, modelul meu de om politic!

Am ales calitatea umană, onestitatea şi profesionalismul. Suntem oameni maturi în acest partid și vrem să facem România bine.

Sunt un om de echipă şi am convingerea ca la Ader voi scrie istorie!”, declară Minodora Ion.

În trecut, conform declaraţiilor sale, avocata a refuzat ofertele făcute de PNL, PSD, Pro Romania şi AUR.

 

Continue Reading

Administratie/politica

Moş Crăciun vine şi la Ovidiu

Published

on

În data de 5 decembrie, autorităţile locale din Ovidiu îi invită pe toţi localnicii, cu mic, cu mare, să fie martori la aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă.
Copiii sunt invitaţi să îl întâmpine cu colinde pe Moş Crăciun şi să facă o impresie bună, astfel încât acesta să le ofere cât mai multe daruri.

Potrivit organizatorilor, Casa lui Moş Crăciun îşi va deschide uşa pe 5 decembrie, cu începere de la ora 14.00, şi aceasta va putea fi vizitată până la ora 20.00. De la ora 16.00 până la ora 20.00, Moş Crăciun va face poze cu cei care doresc şi le va spune poveşti magice din Laponia îndepărtată celor mici.

„Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm de magia sărbătorilor”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Ovidiu.

Continue Reading

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Administratie/politica

Pachete cu cărți pentru elevii din Năvodari

Published

on

Primăria Năvodari implementează la nivelul unităților școlare din oraș un proiect pilot privind încurajarea lecturii în rândul elevilor.

Proiectul, inițiat de primarul Chelaru Florin și viceprimarul Dumitrașcu Costel Aurelian, prevede acordarea tuturor elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a câte unui pachet cu cărți adaptat vârstei și ciclului școlar.

Toate titlurile au fost selectate de către cadrelele didactice, tocmai pentru a corespunde nevoilor elevilor. La clasa pregătitoare, s-a luat decizia ca pachetul să cuprindă auxiliare și caiete de lucru de care învățătoarele au nevoie la ore și care ar fi trebuit cumpărate de părinți.

Astăzi au ajuns cutiile cu cărți și a început distribuirea lor în unitățile școlare din oraș. În total, 2950 de elevi vor beneficia de acest program, pe care Primăria dorește să îl reia și anul viitor, în colaborare cu unitățile școlare și părinții.

Sursa: Primăria Năvodari

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222