Connect with us

Administratie/politica

12 tineri din Constanța au primit cheile de la ANL

Published

on

12 tineri și familiile lor au primit zilele acestea un acoperiș deasupra capului. Municipalitatea a repartizat apartamentele în regim ANL eliberate în urma controalelor derulate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța unor noi locatari. Controalele derulate de Primăria Constanța au scos la iveală practici ilegale, care au durat ani de zile. Mai mulți chiriași ai locuințelor construite la Constanța prin programul ANL subînchiriau apartamentele la prețul pieței, inclusiv pe timpul sezonului estival 12 chiriași prinși, au fost evacuaţi.

Locuințele au fost atribuite în funcție de ordinea stabilită prin listele de priorități întocmite în baza prevederilor legale. Astfel, 12 familii de tineri au semnat contractele de închiriere. În plus, directorul RAEDPP Constanța are și un mesaj pentru cei care stau cu chirie în aceste apartamente, pentru a evita astfe de situații.

Reprezentanții municipalității anunță că verificările vor continua și în perioada următoare, urmând să înceapă demersurile pentru rezilierea contractelor de închiriere ale persoanelor descoperite în situații similare. La Constanța au fost construite 23 de blocuri în regim ANL.

 

Administratie/politica

Două familii din Cumpăna, beneficiarele a două apartamente ANL

Published

on

Astăzi, 20.05.2022, ora 11.00, a avut loc repartiția a două locuințe tip ANL (un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere), către doi titulari ai cererilor de repartizare a unor astfel de locuințe, ce figurează în lista privind ordinea de prioritate în soluționarea cererilor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna nr. 77 din data de 19.04.2022.
Astfel, începând de astăzi încă două familii beneficiază de un acoperiș deasupra capului și de un trai în siguranță.

Continue Reading

Administratie/politica

5 proiecte, în valoare totală de 3 milioane de euro, pentru orașul Năvodari, prin PNRR

Published

on

Prin accesarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi reabilitate 4 clădiri publice: Grădinița Nr.3, Creșa nr.20, Cămin nou liceu și Primăria Năvodari.
De asemenea, va fi implementat un proiect pentru extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video al orașului Năvodari (inclusiv cu recunoaștere facială și detectare în trafic a mașinilor, alerte automate pentru agresiuni sau evenimente antisociale în spațiul public, precum și achiziția de mobilier urban inteligent).
Valoare totală: peste 3 milioane de euro, suma maximă ce poate fi accesată de un oraș.
”Nu ne vom opri aici! Am pregătit și alte proiecte pe Fondul de Mediu, tot legate de clădiri publice în orașul nostru. Din punctul meu de vedere, în viitorul apropiat vom avea o înfățișare cu mult mai modernă a întregului oraș”, a transmis primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Continue Reading

Administratie/politica

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, ne-a anunțat pe facebook că au început lucrările de consolidare și reabilitare a fostului Palat al Navigației.
Iată declarația primarului:
“Stimați constănțeni, mă bucur să vă anunț că, după o perioadă de stagnare cauzată de lipsa ofertelor, am deblocat proiectul de consolidare și refacere a Casei Embiricos, iar lucrările au început. Vă reamintesc că luna trecută am semnat atribuirea contractului, după ce primele două proceduri de licitație s-au încheiat fără succes.
Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei fără TVA și vizează refacerea acestui edificiu-simbol al Constanței, care se află de mulți ani într-o stare de degradare ce nu ne face cinste. Banii vin din fonduri europene, iar clădirea urmează să se transforme în incubator de afaceri. Ne-am propus ca aici să ne bucurăm de primul hub regional destinat industriilor creative pentru antreprenorii din sud-estul României. Să sperăm că totul va decurge conform planului și că în circa 18 luni vom avea clădirea reabilitată”, a punctat edilul Vergil Chițac.

Continue Reading

Actualitate

Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale

Published

on

Miercuri, 18 mai, deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor. Discuţiile dintre cei doi au avut ca subiect principal Portul Constanţa şi importanţa acestuia ca una dintre puținele porți de ieșire a produselor agricole ucrainene, aşa cum precizează pe pagina de Facebook deputatul PSD.

,,Dacă anul trecut am înregistrat un trafic record de 67,5 milioane de tone, anul acesta performanța va fi cu siguranță depășită. Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale.

Guvernul s-a mișcat rapid în deblocarea infrastructurii feroviare care a fost un prim pas. Acum foarte important pentru România, dar mai ales pentru Constanța, este să avanseze implementarea Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia.

Avem nave în așteptare. În Port se lucrează non-stop. Acum se vede cu adevărat importanța celui mai mare port la Marea Neagră, Portul Constanța.”, precizează Marius Horia Țuțuianu.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222