Connect with us

Actualitate

10 zile magice, la Sibiu

Published

on

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, continuă să îi impresioneze pe toţi cei care au ales şi aleg să facă parte din universul său. În ediţia cu numărul XXVI, nu mai puţin de 3300 de artişti vor lăsa o parte din magia şi talentul lor în cele 75 de spaţii de joc. Evenimentele se vor desfăşura în biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi în clasicele săli de spectacol. Nu lipsesc nici spectacolele outdoor care reuşesc, an de an, să surprindă cu ceva nou şi care permit participarea unui număr mare de spectatori. Tema ediţiei din acest an este „Arta de a dărui”.

Timp de 10 zile, în perioada 14-23 iunie, oraşul este animat de 540 de evenimente culturale care includ teatru, dans, muzică, circ contemporan şi operă, ateliere şi masterclass-uri, spectacole lectură, conferinţe, expoziţii şi instalaţii, lansări de carte sau proiecţii de filme.

Ieri a fost inaugurat Micro-Folie Sibiu, o nouă destinaţie a festivalului. Este primul muzeu digital din România care oferă acces la 500 de opere de patrimoniu universal, ce se găsesc în marile muzee şi instituţii culturale din Franţa, completat cu FabLab şi un spaţiu de realitate virtuală unde se pot viziona filme realizate de canalul ARTE. De anul acesta, la Casa Artelor din Piaţa Mică, Micro-Folie devine un punct de referinţă permanent pe harta culturală a Sibiului.

Pe site-ul festivalului (www.sibfest.ro) se găsesc informaţii despre întregul program şi preţul biletelor. Biletele pentru FITS 2019 pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din Sibiu, deschisă zilnic, între orele 10:00 şi 20:00. Iubitorii de teatru care nu au reuşit să găsească locuri la reprezentaţiile dorite, mai au şansa de a achiziţiona ultimele bilete de pe site-ul festivalului,www.sibfest.ro, organizatorii suplimentând locurile la majoritatea spectacolelor indoor.

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222