Connect with us

Administratie/politica

10 milioane de euro pentru noi locuri de muncă în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi

Published

on

Comisarul european Corina Creţu a aprobat modificarea programului de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia. Astfel, aproape 10 milioane de euro, din fonduri europene, au fost realocate pentru a sprijini cetăţenii, care locuiesc de o parte şi de alta a frontierei, să îşi găsească un loc de muncă. De această decizie vor beneficia aproape 2,4 milioane de locuitori din  judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi din judeţele vecine din Republica Serbia.

Această decizie de modificare a programului de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia va oferi mai multe oportunităţi ambelor ţări, fiind încă o dovadă clară că în Europa construim punţi şi nu ziduri. Încurajez autorităţile să profite din plin de acest program transfrontalier, cu beneficii directe pentru populaţia din zonă, în special prin îmbunătăţirea serviciilor medicale, a celor de transport, prin sprijinirea schimburilor culturale sau a acţiunilor comune în direcţia protejării mediului. (…).”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Programul transfrontalier România-Republica Serbia investeşte, printre altele, în două proiecte strategice:

  • Repararea infrastructurii de navigaţie pe canalul Bega – un proiect ce are în vedere promovarea transportului durabil şi dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră;
  • Iniţiativa comună România-Serbia împotriva cancerului – un proiect ce vizează îmbunătăţirea diagnosticării şi tratării tumorilor maligne, încurajarea colaborării în domeniul oncologiei între instituţiile medicale din cele două ţări, pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne şi eficiente pentru toţi pacienţii oncologici din regiune.

 

Sursa: Comisia Europeană

Administratie/politica

Mesajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, de Ziua Marinei Române

Published

on

Prezent la evenimentele de Ziua Marinei Române, din Portul Militar Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a transmis un mesaj marinarilor și oficialităților prezente, cu ocazia marii sărbători.
“Este o onoare și o bucurie să fiu prezent, astăzi, la ceremoniile organizate în Portul Militar, alături de Președintele României, Klaus Werner Iohannis, dar și de alte distinse oficialități. În această zi, cu dublă semnificație, Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei Române, transmit marinarilor militari şi civili, prețuirea și respectul meu pentru devotamentul și dăruirea de care mereu au dat dovadă. Vă mulțumesc pentru patriotismul și curajul vostru. Vă mulțumim pentru onestitatea cu care ne reprezentați tricolorul în misiunile dumneavoastră. La mulți ani, temerarilor noștri marinari, constructorilor navali și lucrătorilor portuari. De asemenea, tuturor celor care purtați numele Sfintei Fecioare, vă doresc multă sănătate, bucurii și cât mai multe realizări. Sfânta Fecioară Maria, să vă ocrotească, mereu”Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Județean Constnața.

Continue Reading

Administratie/politica

Decizii importante privind modificarea Regulamentului parcărilor la Constanța, în Consiliul Local! Iată care sunt modificările

Published

on

Într-o postare pe pagina de socializare a primarului Vergil Chițac, edilul anunță ce decizii s-au luat în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local. Iată postarea
“Dragi constănțeni, așa cum am promis, am reunit reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local, în două întâlniri succesive, pentru a modifica Regulamentul parcărilor publice din Constanța.
Pe scurt, câteva dintre modificările propuse:
– Menținem gratuitatea parcării, în intervalul orar 19:00-09:00, în weekend și de sărbătorile legale;
– Introducem noi abonamente pentru zona 0 și zona 1, abonamente zilnice și săptămânale, la valori mult mai mici decât dacă s-ar plăti tariful orar;
– Introducem abonamente anuale pentru toate zonele.
Nu vom neglija însă vocea dumneavoastră, a tuturor constănțenilor. Înainte de a fi supus aprobării consilierilor locali, forma modificată a regulamentului va fi supusă dezbaterii publice. În câteva zile, proiectul va fi urcat pe site-ul Primăriei Constanța”, a transmis Vergil Chițac.

Continue Reading

Administratie/politica

S-a făcut lumină! Trecerile de pietoni de pe drumul spre Corbu, iluminate

Published

on

Administrația Locală din Năvodari informează că cele cinci treceri de pietoni de pe b-dul Năvodari, drumul spre Corbu, vor fi iluminate. Două dintre ele sunt deja funcționale, urmează ca până la finele săptămânii să fie toate pornite.
Au fost montați 10 stâlpi cu lămpi moderne de 150W, astfel încât pietonii să poată traversa drumul în condiții de siguranță.
Vom continua cu modernizarea tuturor trecerilor de pietoni din oraș cu sisteme de iluminat și semnalizare mult mai performante, a transmis primarul Florin Chelaru, pe pagina sa de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Laurențiu Bădescu, fost manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în atenţia Parchetului General

Published

on

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese de natură administrativă în ceea ce-l priveşte pe Laurențiu Bădescu, fost manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), acesta a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 lei.

Conform evaluării ANI, Laurenţiu Bădescu a încălcat prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia:

„Constituie conflict de interese: c) alte situații decât cele prevăzute la lit. a) și b) în care membrii comitetului director sau soțul/soția, rudele și afinii lor până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a funcției”.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Laurenţiu Bădescu a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa.

Fostul manager general al S.A.J. Constanța a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), aşa cum se precizează în comunicatul de presă al ANI, din data de 10 august 2022.

 

Sursa: Agenția Națională de Integritate

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222