Connect with us

Administratie/politica

10 milioane de euro pentru noi locuri de muncă în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi

Published

on

Comisarul european Corina Creţu a aprobat modificarea programului de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia. Astfel, aproape 10 milioane de euro, din fonduri europene, au fost realocate pentru a sprijini cetăţenii, care locuiesc de o parte şi de alta a frontierei, să îşi găsească un loc de muncă. De această decizie vor beneficia aproape 2,4 milioane de locuitori din  judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi din judeţele vecine din Republica Serbia.

Această decizie de modificare a programului de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia va oferi mai multe oportunităţi ambelor ţări, fiind încă o dovadă clară că în Europa construim punţi şi nu ziduri. Încurajez autorităţile să profite din plin de acest program transfrontalier, cu beneficii directe pentru populaţia din zonă, în special prin îmbunătăţirea serviciilor medicale, a celor de transport, prin sprijinirea schimburilor culturale sau a acţiunilor comune în direcţia protejării mediului. (…).”, a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Programul transfrontalier România-Republica Serbia investeşte, printre altele, în două proiecte strategice:

  • Repararea infrastructurii de navigaţie pe canalul Bega – un proiect ce are în vedere promovarea transportului durabil şi dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră;
  • Iniţiativa comună România-Serbia împotriva cancerului – un proiect ce vizează îmbunătăţirea diagnosticării şi tratării tumorilor maligne, încurajarea colaborării în domeniul oncologiei între instituţiile medicale din cele două ţări, pentru a asigura accesul la servicii medicale moderne şi eficiente pentru toţi pacienţii oncologici din regiune.

 

Sursa: Comisia Europeană

Actualitate

UGIR propune mai multe amendamente la ,,Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Constanţa”

Published

on

În cursul acestei zile, am primit la redacţie următorul comunicat de presă:

,,Uniunea Generală a Industriașilor din România, confederație patronală reprezentativă la nivel național, conform sentinței civile nr. 6RZ/06.06.2018 și încheiere CA București din 14.12.2018, consideră dialogul social un instrument de bază pentru comunicarea cu autoritățile naționale și locale pentru implementarea programelor de dezvoltare națională și locală.

Prin acest comunicat, UGIR Constanța vă supune atenției următoarele amendamente/observații conform Anexa 1 (așa cum a fost înaintat către Primăria Municipiului Constanța) privind REGULAMENTUL PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚILOR COMERCIALE ȘI A SERVICIILOR DE PIAȚĂ ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA.

Președinte UGIR Constanța

Mircea – Titus Dobre”.

Continue Reading

Actualitate

SPIT Constanţa reaminteşte…

Published

on

Termenul de depunere a declaratiilor fiscale de impunere/scădere este de 30 de zile, de la data dobândirii sau a înstrăinării clădirilor, terenurilor sau mijloacelor de transport. Proprietarul are obligația să depună declarația fiscală însoţită de documentele doveditoare.

Declarațiile fiscale pot fi depuse și online, fară a mai fi necesară deplasarea în sediile agențiilor fiscale, prin accesarea site-ului www.spit-ct.ro, la sectiunea ,,Servicii online/ Declaratii fiscale” (cu sau fără autentificare), sau prin e-mail la următoarele adrese:

Formularele necesare operațiunilor fiscale și tipul documentelor justificative ce trebuie anexate se regăsesc pe site-ul www.spit-ct.ro, la secțiunea ,,Persoane fizice/Persoane juridice – Documente declarare”.

 

 

Sursa: Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța

Continue Reading

Actualitate

Ghişee speciale pentru documentele de urbanism

Published

on

Pentru a veni în sprijinul constănțenilor și, totodată, pentru a reduce numărul de dosare incomplete care ajung pe masa inspectorilor din cadrul Direcției Urbanism, Primăria Municipiului Constanța va mări numărul ghișeelor care preiau solicitările. Vor fi înfiinţate ghişee speciale în cadrul Centrul de Informare Cetățeni (CIC) situat în City Park Mall.

Astfel, începând de luni, 19 aprilie, prin rotație, în zilele de luni, miercuri și vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00, trei angajați ai Direcției Urbanism se vor afla la CIC, pentru a prelua documentele pentru obținerea certificatelor de urbanism și pentru autorizarea lucrărilor de construire/desființare.

Inspectorii vor verifica dacă dosarele depuse sunt complete și le vor înregistra doar pe acelea care conțin toate documentele necesare pentru eliberarea actelor administrative, respectiv Certificat de urbanism și Autorizație de construire/desființare.

Pe site-ul Primăriei Constanța, la secțiunea De interes public, puteţi afla de ce documente aveţi nevoie şi puteţi descărcărca formularele tip

Programul de restituire a documentelor este neschimbat:

  • marți între orele 09:00 și 16:00;
  • joi în intervalul orar 09:00 – 18:00.

 

 

 

Sursa: Primăria Constanţa

 

Continue Reading

Administratie/politica

Se modifică legea asociaţiilor de proprietari

Published

on

Senatul a adoptat modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

“Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Iniţiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că “plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

“Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, susţine Roman.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta