Connect with us

Administratie/politica

Subiecte sensibile dezbătute

Published

on

Subiecte sensibile atinse de liderii PRO România, filiala Constanța, cu ocazia prezentării candidaților pentru primăriile a trei localități din județ. Gestionarea ineficientă a situației actuale la nivelul țării a fost un punct amplu dezbătut la Constanța de către reprezentații formațiunii politice.

“Noi știm că s-au luat 115 milioane de măști, dar dacă s-au luat atâtea măști cu 230 milioane de lei, asta înseamnă că a fost un cost de 2 lei/masca. Este corect? Bineînțeles că nu. Pentru că avem un raport al curții de conturi care ne arată jaful făcul de acest guvern Orban.  De asemenea, după cum știți, a anunțat Comisia Europeană că începând cu luna august, se vor acorda pastilele respective, tratamentul Remdesivir, în valoare de 63 milioane euro se va împărți pe teritoriul UE. Pot să vă spun că noi suntem printre ultimele țări și sper să se fi făcut totuși cerere la Comisia Europeană, pentru că avem și noi nevoie de acest tratament.”, declară MIRCEA TITUS DOBRE, candidat PRO România la Primăria Constanța

Acestea sunt doar două dintre subiectele pe care liderii PRO România Constanța au ținut să le scoată în evidență în conferința de la sfârșitul acestei săptămâni. Totodată, Mircea Titus Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța a prezentat un alt proiect de anvergură, extrem de util pentru orașul de la malul mării.

“Luăm exemplu Valu lui Traian, Agigea, Cumpăna, Ovidiu, toate aceste localități vin și se dezvoltă spre Constanța. Ele s-au extins spre municipiul Constanța, dar dacă vă uitați, noi am rămas blocați. Nu se întâmplă nimic, nicio extindere a municipiului Constanța. Cred că este momentul, urgent, cei care vor câștiga sau cel puțin consiliul local viitor trebuie să își asume responsabilitatea în așa fel încât trebuie ca municipiul să se extindă și să introducă PUZ-uri.”, declară MIRCEA TITUS DOBRE, candidat PRO România la Primăria Constanța

Totodată, în cadrul conferinței susținute în stațiunea Mamaia, au fost prezentați încă trei candidați. De această dată, pentru primăriile din Mihail Kogălniceanu, Crucea și Cobadin.

“Am decis să accept propunerea de a candida la Primăria Mihail Kogălniceanu, pentru că sunt de părere că trebuie și este nevoie de un suflu nou, de tineri care vor să își dezvolte comunitatea și vor să își pună amprenta pe viața cetățenilor și a localnicilor.”, declară IONUȚ PASCU, candidat PRO România la Primăria M. Kogălniceanu

“Doresc să reabilitez cele trei lacuri de acumulare din comună pentru a ajuta micii producători de legume, în al doilea rând digitalizarea comunei, acordarea de laptop-uri, tablete pentru copiii comunei.”, declară IULIAN BUBUIOC, candidat PRO România la Primăria Crucea

“Ce m-a determinat să iau această decizie de a candida a fost dorința de a face lucrurile cum trebuie, am fost împins de foarte mulți cetățeni din Cobadin, care au văzut că pot face lucrurile bine și atunci am luat această decizie.”, declară MIHAI MIRON, candidat PRO România la Primăria Cobadin

Săptămâna viitoare va continua prezentarea altor candidați din partea partidului PRO România pentru primăriile din județul Constanța.

Actualitate

Ilie Cobzariu va candida pentru primăria Ovidiu

Published

on

Ilie Cobzariu este candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Ovidiu. Acesta locuiește în Ovidiu, este căsătorit, are 58 de ani, iar în prezent este director general al unei societăţi private.

„Nu am făcut parte din niciun partid politic și nu am cochetat cu politica până în prezent. Consider că a venit momentul în care să mă implic și să aduc schimbarea mult dorită. Experiența din locurile în care am lucrat va aduce un suflu nou în administrația locală a orașului Ovidiu.”, a declarat Ilie Cobzariu.

Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa, este convins că un profesionist cu experienţă poate fi şi un bun edil.

„Salut decizia domnului Cobzariu de a candida pentru funcția de primar al orașului Ovidiu şi sunt convins că un profesionist poate face lucruri bune și constructive în administrația locală.”, a declarat Claudiu Palaz.

 

Continue Reading

Actualitate

Poţi obţine rapid şi comod un certificat fiscal online

Published

on

SPIT Constanţa oferă acces rapid şi comod la certificatele de atestare fiscală emise pentru alt scop decât înstrăinarea bunurilor mobile sau imobile.

Cererile se depun online pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea ,,Servicii online/Certificat fiscal”, cu autentificare. După completarea datelor, cererea va fi înregistrată şi va fi procesată pentru identificare şi validare.

Dacă nu sunteţi înregistrat pe platforma e-Tax veţi primi datele de autentificare (nume utilizator şi parola) după depunerea cererii de înregistrare.

Certificatul fiscal va fi publicat în 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise în regim de urgenţă.

După publicarea certificatului fiscal veţi primi un e-mail de confirmare şi îl veţi putea descărca selectând cererea respectivă. Certificatul fiscal va fi semnat electronic şi poate fi validat pe site-ul CertSign.

Atenţie! Veţi obtine certificatul de atestare fiscală numai dacă sunteţi la zi cu plata obligaţiilor datorate bugetului local, în speţă, dacă aveţi achitate impozitele şi taxele locale la data de întâi a lunii următoare eliberării acestuia.

Certificatele de atestare fiscală electronice vor purta semnăturile digitale ale persoanelor care întocmesc, care verifică şi a şefului de compartiment.

Documentul original este cel în format electronic. Acesta poate fi listat şi prezentat pe suport de hârtie, dar valabilitatea documentului este dovedită prin prezentarea formatului electronic.

Orice modificare a certificatelor de atestare fiscală în format electronic duce la alterarea documentului şi pierderea valabilităţii acestuia. Instituţiile sau organismele la care sunt prezentate certificatele de atestare fiscală în format electronic vor putea verifica autenticitatea documentului accesând site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea ,,verifică certificatul fiscal”.

Documentul electronic semnat digital se află sub protecţia Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică şi va produce aceleaşi efecte ca şi actul în formă autentică.

 

 

Sursa: SPIT Constanţa

Continue Reading

Administratie/politica

Corina Martin cere revocarea deciziei de închidere a teraselor la ora 23.00

Published

on

Măsurile recent adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu privire la închiderea teraselor la ora 23.00 în județul Constanța, afectează grav veniturile operatorilor locali din HORECA și vacanțele a sute de mii de români, pe litoralul românesc.

Operatorii din turism de pe litoral își puneau speranța ca în luna august să recupereze din pierderile suferite la începutul sezonului – dar sunt nevoiți acum să suporte, în continuare, pierderi uriașe și să facă față provocării de a supraviețui, cu costuri mari, legate de plata personalului, plata echipamentelor de protecție sanitară și a costurilor de operare, în condițiile în care veniturile lor vor scădea chiar și mai mult, prin decizia de a închide întreaga activitate la ora 23.00.

După mulți ani în care turiștii români au ales să plece în afara țării pentru derularea vacanțelor lor, avem posibilitatea ca, în acest an, operatorii români din industrie să câștige venituri suplimentare, iar destinațiile românești să câștige o imagine mai bună față de percepția anterioară a turiștilor cu privire la vacanțele în România, cu condiția ca operatorii HORECA să facă un management bun al vânzărilor, tarifelor și serviciilor în locațiile în care operează.

Dar introducerea de restricții care impun închiderea activității la o oră anume, aduce o nouă si grea lovitură pentru ei și pentru toți cei care concură la imaginea și serviciile destinației turistice Litoral si creează un dezavantaj evident față de alte destinații externe, ce aruncă datorii și pierderi pe umerii operatorilor români.

În comparație, în destinații externe precum Grecia și Bulgaria, turiștii români  nu întâlnesc asemenea restricții si au parte de o vacanță in condiții de siguranță si normalitate. De asemenea, în nici o țară membră U.E. nu mai exista restricții cu privire la programul de operare a restaurantelor și unităților de cazare. Adaugăm faptul că în industria HORECA din județul Constanța lucrează peste 50.000 de angajați sezonieri, ale căror venituri sunt, de asemenea, afectate, pe lângă pierderile si costurile uriașe pe care le au de suportat angajatorii.

Declarație CORINA MARTIN, vicepreședinte Partidul Ecologist Român și candidat la Primăria Constanța: “Având în vedere că litoralul este o destinație turistică majoră a României, deja extrem de grav afectată, solicităm ferm Guvernului sa reevalueze situația și riscul real epidemiologic și să se implice în susținerea intereselor economiei locale, a turismului și în protejarea dreptului la o vacanță în normalitate a turiștilor români ce ne sunt oaspeți”.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta