Connect with us

Actualitate

Contribuabilii constănțeni pot beneficia de facilități fiscale

Published

on

Serviciul Public de Impozite și Taxe informează contribuabilii constănțeni că până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv, pot să depună o cerere de acordare a reducerii cu o cotă de 50% a impozitului pe clădiri aferent anului 2020 sau de scutire pentru perioada stării de urgență, de la plata taxei lunare pe clădiri, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Facilitățile fiscale acordate de către Primăria municipiului Constanța se aplică pentru:

– clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință, care în perioada stării de urgență și-au întrerupt total activitatea ori care dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității;

– clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a municipiului Constanța folosite de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, care în perioada stării de urgență au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.

Cererea de acordare a reducerii/scutirii va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere.

Procedura care face parte integrantă din hotărâre poate fi consultată accesând secțiunea “Legislație” – “Hotărâri ale Consiliului Local”, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.

sursa foto: spit-ct.ro

Actualitate

Investiții masive pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie

Published

on

Vești bune pentru constănțeni și turiști! Unul dintre principalele puncte de atracție turistică, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, va intra într-un amplu proiect de reabilitare. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ trei milioane de euro.

Contractul de proiectare și asistență tehnică și execuție lucrări pentru clădirea muzeului a fost semnat de președintele Consiliului Județean Constanța, care a precizat că proiectarea va dura aproximativ cinci luni, iar execuția doi ani.

“Este un proiect de suflet și deosebit de important pentru cultura constănțeană, cultura națională, cât și pentru turismul românesc. Nu este o muncă ușoară! De la ideea unui proiect până la implementarea lui este mult de muncă. De la ideea unui proiect până la a ajunge să tai panglica este o muncă de luni de zile sau chiar de ani de zile.”, declară MARIUS HORIA ȚUȚUIANU, președinte CJ Constanța

O asemenea investiție masivă era stringentă, întrucât starea muzeului se degradează pe zi ce trece, în lipsa fondurilor atât de necesare reabilitării.

“Vom avea lucrări de restaurare a fațadelor, reabilitare a acoperișului, lucrări de reabilitare și arhitectură în interior, vom avea dotări interioare, instalații, sistem de efracție, sistem de ventilație și sistem de prevenire și stingere a incendiului.”, declară ELENA GEORGESCU, dir. gen. Direcția Generală de Proiecte CJ C-ța

“Această clădire, monument istoric, a fost inaugurată în anul 1921, așadar anul viitor se împlinesc 100 de ani de când această clădire funcționează.”, declară SORIN MARCEL COLESNIUC, director general MINAC

Conducerea muzeului, cât și reprezentanții Consiliului Județean Constanța speră ca procesul de reabilitare să demareze la începutul anului 2021, atunci când ar trebui emis ordinul de începere a lucrărilor.

Continue Reading

Actualitate

Cadouri pentru Sfânta Maria, la târgul de la Casa de cultură

Published

on

Veşti bune pentru amatorii de shopping. La Constanța s-a întors Magazinul cu de toate, chiar la Casa de Cultură a sindicatelor, magazin pe care trebuie să îl vizitați în aceste zile deoarece ofertele producătorilor sunt imbatabile. Sunt reduceri de 50 la sută la colecţiile de vară, fie că vorbim de îmbrăcăminte sau încălţăminte, şi tot la capitolul preţ redus intră şi blănurile naturale din vulpe argintie sau nurcă. La mare căutare sunt şi genţile şi portofele din piele, accesorii care îţi completează ţinuta într-un mod plăcut.

La această ediţie a Magazinului cu de toate s-au reunit producători și importatori români din întreaga țară. La mare căutare sunt genţile, încălţămintea din piele care acum este la preţ redus, hainele din piele sau din blană naturală, lenjeriile de pat din bumbac sau saten.

Pantalonii şi bluzele de in, rochiile cu buline şi diferite imprimeuri rămân la mare căutare şi în această toamnă. De asemenea, producătorii au venit la Constanţa cu multe haine care pot fi oferite drept cadou doamnelor care poartă numele Sfintei Marii.

Magazinul este deschis până în 23 august și poate fi vizitat între orele 10 și 20.

Continue Reading

Actualitate

Imagini apocaliptice la Constanța! Lacul Nuntași a secat sub ochii localnicilor

Published

on

Imagini apocaliptice la Constanta. Un lac aflat la doar cativa kilometri distanta de litoral a disparut pur si simplu. Era situat in apropiere de Lacul Razelm si facea parte din Rezervatia Deltei Dunarii. Seceta cumplita si lipsa responsabilitatii oamenilor au dus la dispartia peste noapte a 850 de hectare de luciu de apa. Acum autoritatile cauta solutii disperate sa aduca apa lacul inapoi.

Lacul Nuntași este vecin cu Razelm, lângă cetatea Histria. Cât vezi cu ochii pana la orizont era doar apa care adapostea un ecosistem plin de viata: plante, pasari de apa si animale mici. Acum a ramas doar fundul uscat si plin de sare, care ii da culoarea alba. S-a intamplat aproape peste noapte. La inceput de vara satenii din Nuntasi vazusera lacul in buna stare, insa acum s-au crucit cand au gasit doar un desert arid.

Lacul Nuntasi isi improspata rezerva de apa din ploi si din izvoare subterane. Este mai ridicat fata de vecinul sau mai mare, Lacul Razelm, caruia ii deversa surplusul de apa prin cateva canale controlate de stavilare mici. Cand stavilarele s-au defectat, apa din lac s-a scurs toata in Razelm.

“Motivele pentru care s-a ajuns în această situație din spusele specialiștilor sunt seceta hidrologică și lipsa lucrărilor de decolmatare pe canalele care alimentează cu apă în mod natural din celelalte lacuri din zonă Lacul Nuntași…având în vedere că administrarea acestor lacuri se află în administrarea ARBDD -ul, această obligatie este in sarcina lor” a declarat George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Proprietarul stăvilarelor și canalelor prin care vine apa este Rezervatia Deltei Dunarii. Lacul se va umple din nou doar cand canalele de apa proaspata vor fi desfindate si stavilarele prin care pierde apa vor fi reparate.

“ABADL are oamenii necesari pentru astfel de lucrări, utilajele și expertiza…dacă directorul general va fi de acord să preluăm lucrările, ABADL va suporta costurile”, a declarat Bogdan Bola, director  Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

În urmă cu aproximativ 20 de ani, malul lacului era împânzit de corturile turiştilor care veneau pentru băi reci de namol datorită nămolului sapropelic ale cărui proprietăţi terapeutice sunt recunoscute în întreaga lume.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta