Connect with us

Sanatate

Asimptomaticii și cazurile ușoare de infectare cu COVID-19, la Mangalia

Published

on

Spitalul Municipal Mangalia a fost inclus în lista spitalelor de linia a II-a, care va trata cazurile asimptomatice și ușoare. Acest lucru este stipulat în Ordinul MS Nr. 555/2020.

În aceste condiții, unitatea medicală din Mangalia se pregătește, în regim de urgență, pentru a prelua pacienții suspecți sau confirmați COVID-19. În prezent, la nivelul unității spitalicești din Mangalia activitatea medicală se desfășoară în condiții normale și au loc acțiuni de reorganizare a spațiilor medicale. Ca și medicii din alte orașe ale țării, cadrele medicale de la Spitalul din Mangalia sunt tot timpul la datorie în această perioadă critică, în lupta continuă cu infecțiile provocate de coronavirus.

Pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus în rândul cadrelor medicale, dar și a pacienților internați, la unitatea sanitară au fost luate măsuri de prevenție și igienico-sanitare, încă de la debutul crizei epidemiologice. În acest sens, a fost amenajat un spațiu special pentru triajul pacienților, două izolatoare și se intervine cu promptitudine la orice caz care ar putea pune în pericol sănătatea publică.

 

Diverse

Păr impecabil, look spectaculos

Published

on

Părul impecabil, strălucitor şi mătăsos reprezintă, fără îndoială, cartea de vizită a fiecărei femei care se respectă şi ţine la imaginea sa. Indiferent de sezon, de momentul zilei sau de condiţiile meteo, coafura trebuie să aibă un aspect fără cusur, iar în sprijinul doamnelor şi domnişoarelor care pun preţ pe aceste detalii vin specialiştii în frumuseţe.

Trendul curelor de detoxifiere este într-o continuă evoluție. Indiferent de anotimp, părul nostru are nevoie de un proces de curățare și hrănire profundă. Experții în frumusețe ne propun de această dată un tratament ce conţine un complex energizant de multivitamine.

“Acum se aplică detox-ul la nivelul scalpului, după cinci minute se va face peeling-ul, o să maseze ușor tot produsul care conține peeling și antioxidanți, timp de cinci minute antioxidanții vor intra în scalp, iar după cinci minute o să facem peeling-ul mecanic, iar la final o să spălăm și o să uscăm.”, declară DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob  

Rezultatele spectaculoase ale acestei terapii profesionale vor fi vizibile chiar după prima procedură.

“De două ori pe an ar trebui să ne facem o detoxifiere a scalpului, deoarece trăim într-un mediu destul de toxic, trăim în oraș, mergem la plajă, la piscină. Exact cum avem grijă de pielea de pe corp, care este vizibilă, așa trebuie să avem grijă și de pielea de pe scalp.”, completează DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob

De altfel, pentru lunile toride ale verii, hairstyliștii au câteva recomandări extrem de utile.

“Acum trebuie să își spele părul în funcție de cum se îngrașă. Pe lungimi, în funcție de fiecare problemă, dacă părul e deteriorat trebuie restructurat, dacă părul e deshidratat trebuie rehidratat. Apoi, atâta timp cât se duce la plajă sau la piscină, părul ar trebui să stea umed atunci când avem primul contact cu sarea sau cu clorul din apa de piscină. Cum facem asta? Mergem la duș, iar cu apa potabilă udăm părul foarte bine, iar abia apoi intrăm în piscină sau în mare.”, susține DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob     

Aşadar, dacă v-aţi convins de beneficiile şi eficienţa acestui tratament, nu ezitaţi să vă faceţi o programare şi să vă lăsaţi pe mâna specialistului.

Continue Reading

Diverse

Secretul frumuseţii de invidiat

Published

on

Tenul impecabil, secretul frumuseţii de invidiat! Cu atât mai mult în sezonul estival, atunci când dorim să atragem toate privirile. Tratamentul de hidratare și revitalizare al tenului pe care vi-l prezentăm în acest material se va dovedi a fi aliatul de nădejde al fiecărei femei care ține la imagina ei.

În lunile toride ale verii, acest tratament de hidratare și revitalizare este esențial pentru a ne menține tenul impecabil. O procedură extrem de eficientă, care se face în patru pași simplu.

Primul pas este dubla ionizare, care pregătește pielea prin intrarea mecanismelor de apărare împotriva radiațiilor ultraviolelete. Pasul doi îl reprezintă oxigenarea, care stimulează regenerarea celulară. Pasul trei îl reprezintă masajul, care relaxează pielea și stimulează schimburile intercelulare.  Ultimul pas este aplicarea măștii de hidratare.”, declară ELENA ION, cosmetician

O astfel de terapie este recomandată atât înainte de expunerea la soare, cât și după. Iar beneficiile sunt, desigur, numeroase.

Dacă tratamentul se realizează înainte de expunerea la soare, pielea se hidratează, bronzându-se mult mai ușor și căpătând un bronz mai intens. De asemenea, se previne îmbătrânirea acesteia. Dacă tratamentul se realizează după expunerea la soare, se prelungește bronzul auriu, se păstrează aspectul tânăr al pielii, se luptă împotriva apariției ridurilor și hidratează foarte intens pielea.”, completează ELENA ION, cosmetician

Sunt foarte încântată de acest tratament. Nu mă așteptam să fie atât de relaxant. Observ deja relaxarea de pe tenul meu și acum sunt foarte nerăbdătoare să merg la plajă.”, spune o clientă

”În afară de tratamentul prezentat, mai avem încă alte zece tratamente care se pot face cu acest aparat. Aceste tratamente se fac în funcție de sezon și sunt noninvazive: antiaging, de hidratare, pentru ten gras sau pentru pete pigmentare. La fiecare tratament cu acest aparat minune oferim discout, iar la achiziționarea a două tratamente, oferim o reducere de 15%.”, declară  TATIANA BAIU, administrator salon

Iar pe lângă aceste oferte și discount-uri, specialiștii în frumusețe vă propun și alte terapii la fel de eficiente.

”Pe lângă aceste tratamente, mai avem pe partea de cosmetică și tratament facial de curățare, ce costă 180 lei și durează 90 de minute, LPG facial, masaj facial, pensat, vopsit sprâncene, gene, epilare cu ceară unică și tradițională, precum și epilare definitivă.”, completează TATIANA BAIU, administrator salon

Așadar, lunile de vară nu sunt nicidecum un impediment în calea frumuseții, căci experții în domeniu vor găsi cele mai inovatoare soluții pentru un look de invidiat.

Continue Reading

Sanatate

E oficial! Legea carantinării şi izolării, publicată în Monitorul Oficial

Published

on

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, măsura carantinei persoanelor se instituie pe baza afirmaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau în spaţiul desemnat de autorităţi cu privire la persoanele suspecte a fi infectate sau purtătoare ale unui înalt agent patogen care: a) sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele în domeniu; b) au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată a fi infectată de o boală infecto-contagioasă.

În ceea ce priveşte măsura izolării la domiciliu, legea prevede că aceasta se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile in care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locaţie alternativă ataşată acesteia.

Totodată documentul stabileşte că izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.

Sursa: Agerpres 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta