Connect with us

Diverse

2,7 milioane de euro pentru un ton roșu

Published

on

Un ton de 278 de kilograme s-a vândut sâmbătă cu preţul record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) la Tokyo, un succes neaşteptat pentru primele licitaţii de Anul Nou din piaţa Toyosu, relatează AFP .
“Este un ton frumos, mai scump decât preconizam”, a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patronul lanţului de restaurante Sushi Zanmai.
Tonul roșu a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei). Preţul per kilogram revine la 10.000 euro/kg.
Sâmbătă dimineaţă, la 05:10 ora locală (joi 20:10 GMT), clopotele au răsunat pentru a da startul vânzării. Sute de toni proaspeţi sau congelaţi au fost adjudecaţi în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care îl înţeleg doar cei iniţiaţi.
Este vorba de prima vânzare cu strigare de la începutul anului la Toyosu, piaţa inaugurată la 11 octombrie şi care îi succede legendarei Tsukiji care a fost închisă după 80 de ani de istorie.

Sursa: Agerpres

Foto: Captura YouTube

Diverse

Ponytail, must have-ul verii

Published

on

Coafura reuşită reflectă întotdeauna imaginea femeii puternice şi stilate. Iar frumuseţea nu ţine cont de anotimp, astfel că îndeosebi vara nu este loc de monotonie. Așadar, în materialul următor, iată în ce constă una dintre cele mai râvnite coafuri în actualul sezon estival.

„Perfect” este termenul definitoriu pentru orice femeie care ţine la înfăţişarea sa. Căci look-ul trebuie să fie întotdeauna impecabil. O astfel de coafură pe care v-o prezentăm astăzi presupune câțiva pași extrem de simpli.

“Pregătirea părului pentru această coafură ponytail, îndreptăm vârfurile, apoi o să stabilim poziția părului, practic coada unde va fi prinsă și o să începem să o finisăm. Am stabilit poziția acestei coafuri, respectiv coada, urmează finisarea pe care o vom face cu un fixativ profesional, manual, ușor, foarte atent.”, declară SFERA PAUL, hairstylist

Această coafură este simplu de realizat și chiar indicată pentru zilele toride de vară, ne asigură specialiștii în beauty.

“Am încheiat această coafură. Este simplă, ușor de realizat, foarte statică, astfel că ne putem simți în largul nostru. Poate fi utilizată ca o coafură simplă, de zi. Dar poate fi utilizată și pentru un eveniment mai elegant, iar pentru un astfel de eveniment, alegem un accesoriu, pe care îl vom prinde efectiv în păr și putem să dăm o notă elegantă.”, completează SFERA PAUL, hairstylist

Indiferent care vor fi tendinţele și odată cu încheierea sezonului estival, fie că se vor schimba sau nu, hairstyliştii vor fi mereu la curent cu ultimele noutăţi în domeniu.

Continue Reading

Actualitate

Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayramul

Published

on

Comunitatea musulmană din România celebrează vineri, 31 iulie 2020, prima din cele patru zile de Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului – Eid al Adha. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică și are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite).

Respectând tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia slujba specifică de Kurban Bayram vineri, 31 iulie 2020, de la ora 6:35, la Geamia Hunchiar, din Municipiul Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi pachete ce vor conține carne de kurban pentru familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi, oferite de Muftiatul Cultului Musulman din România, împreună cu reprezentanţii unor asociații social-umanitare atât din țară, cât și din străinătate.

Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creştini), cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de Divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gavriil cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului.

Așa cum Bunul Allah ne poruncește în Coranul cel Sfânt „Nu vor ajunge la Allah carnea și sângele lor, ci va ajunge la El evlavia voastră. Astfel vi le-am supus vouă, pentru ca voi să-L preamăriți pe Allah, pentru că v-a călăuzit pe voi. Și binevestește celor care sãvârșesc fapte bune!” (Sura Al-Hajj, 37)

„Și nu purcede pe pãmânt cu semeție, cãci tu nu vei despica pãmântul și nici nu vei atinge înãlțimea munților!” (Sura Al-’Isra’, 37)

Termenul de Kurban are sensul de apropiere sau element care asigura apropierea fata de Divinitate, dar din punct de vedere religios înseamnă sacrificarea unui animal conform cerințelor islamice. În istoria omenirii, sacrificarea ritualică în numele Creatorului a existat în toate religiile. În sura El Maide, versetul 27, Allah ne amintește de ofrandele celor doi fii ai lui Adam, în sura El Hac, versetul 34, Allah face referire la obligativitatea sacrificării ritualice, obligativitate ce exista în toate religiile precedente Islamului.

Noi, musulmanii, nu trebuie să folosim această sărbătoare pentru a ne trufi, ci dimpotrivă, pentru a ne smeri în fața Lui Allah. Dacă nu înțelegem profunzimea spirituală a sacrificării, atunci acțiunile întreprinse vor fi doar de a suprima viața acestor animale. Kurbanul (animalul sacrificat) înseamnă apropiere… chemarea la apropiere., a precizat muftiul Muurat Iusuf.

Specific Kurban Bayram-ului este și pelerinajul la locurile sfinte. Din nefericire, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta pelerinajul la locurile sfinte se desfășoară în format foarte restrâns. Autoritățile din Arabia Saudită au anunțat că au fost autorizate doar 1.000 de persoane care iau parte la ritual în condiții sanitare stricte.

Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe credincioșii musulmani să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică, să poarte mască, să evite aglomerațiile și să săvârșească sacrificiul în condiții de maximă siguranță sanitară.

Muftiul Comunității Musulmane din România urează tuturor musulmanilor:

„UN BAİRAM FERİCİT!”

QURBAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN!“

„KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!”

„EID AL-ADHA MUBARAK!”

Continue Reading

Diverse

Păr impecabil, look spectaculos

Published

on

Părul impecabil, strălucitor şi mătăsos reprezintă, fără îndoială, cartea de vizită a fiecărei femei care se respectă şi ţine la imaginea sa. Indiferent de sezon, de momentul zilei sau de condiţiile meteo, coafura trebuie să aibă un aspect fără cusur, iar în sprijinul doamnelor şi domnişoarelor care pun preţ pe aceste detalii vin specialiştii în frumuseţe.

Trendul curelor de detoxifiere este într-o continuă evoluție. Indiferent de anotimp, părul nostru are nevoie de un proces de curățare și hrănire profundă. Experții în frumusețe ne propun de această dată un tratament ce conţine un complex energizant de multivitamine.

“Acum se aplică detox-ul la nivelul scalpului, după cinci minute se va face peeling-ul, o să maseze ușor tot produsul care conține peeling și antioxidanți, timp de cinci minute antioxidanții vor intra în scalp, iar după cinci minute o să facem peeling-ul mecanic, iar la final o să spălăm și o să uscăm.”, declară DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob  

Rezultatele spectaculoase ale acestei terapii profesionale vor fi vizibile chiar după prima procedură.

“De două ori pe an ar trebui să ne facem o detoxifiere a scalpului, deoarece trăim într-un mediu destul de toxic, trăim în oraș, mergem la plajă, la piscină. Exact cum avem grijă de pielea de pe corp, care este vizibilă, așa trebuie să avem grijă și de pielea de pe scalp.”, completează DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob

De altfel, pentru lunile toride ale verii, hairstyliștii au câteva recomandări extrem de utile.

“Acum trebuie să își spele părul în funcție de cum se îngrașă. Pe lungimi, în funcție de fiecare problemă, dacă părul e deteriorat trebuie restructurat, dacă părul e deshidratat trebuie rehidratat. Apoi, atâta timp cât se duce la plajă sau la piscină, părul ar trebui să stea umed atunci când avem primul contact cu sarea sau cu clorul din apa de piscină. Cum facem asta? Mergem la duș, iar cu apa potabilă udăm părul foarte bine, iar abia apoi intrăm în piscină sau în mare.”, susține DENIS IACOB, hairstylist / manager Identity By Denis Iacob     

Aşadar, dacă v-aţi convins de beneficiile şi eficienţa acestui tratament, nu ezitaţi să vă faceţi o programare şi să vă lăsaţi pe mâna specialistului.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta